Drumuri reabilitate. Drumurile de acces spre mai multe vămi vor fi reparate

Embed:

Drumurile de acces spre mai multe vămi  din ţară  vor fi reparate. Autorităţile susţin că reabilitarea acestor sectoare va permite fluidizarea traficului la punctele de trecere a frontierei. Responsabili din cadrul Ministerului Economiei spun că deocamdată nu ştiu cât vor costa lucrările, dar au anunţat că banii vor fi alocaţi din Fondul Rutier.

În cadrul proiectului, vor fi reabilitate 5 km de drum care duce spre punctul de trecere
Larga-Kelmenţî, 6,3 km din tronsonul ce duce spreUnguri-Broniţa şi peste 1 km de drum către punctele de trecere Giurgiuleşti-Reni şi Giurgiuleşti - Galaţi.

Cel mai deteriorat drum din nordul ţării este cel ce duce spre punctul vamal Larga.

"Este destul de deteriorat şi face ca mijloacele de transport să ocolească postul nominalizat. Unitățile de transport vin destul de rar, avem unităţi de transport mai mult în zilele de sărbători sau sâmbăta, duminica", a zis şeful adjunct Biroul Vamal Nord, Veaceslav Juraveli.

Din cauza drumului deteriorat din apropierea vămii ”Larga-Kelmenţî” atât pe segmentul moldovenesc cât şi pe cel ucrainean, oamenii aleg să treacă frontieră pe la posturile vamale Otaci sau Criva. Astfel, în timp ce săptămânal pe aici trec doar o mie de autovehicule, la celelalte două posturi vamale, traficul transfrontalier este de şapte ori mai mare.

"Ei motivează că mai bine ar sta în rând două, trei sau chiar patru ore, dar să meargă pe un drum cu mult mai bun. Comparativ cu anul trecut avem un flux dublu, air din acest motiv am mărit şi numărul de personal", a afirmat şeful postului vamal Criva, Dorin Popovici.

Lucrările de reparaţie vor începe în primăvară, iar autorităţile speră să finalizeze proiectul până la sfârşitul anului 2018.

"Este vorba despre plombarea gropilor şi stratul de egalizare pentru a îmbunătăţi planetatea drumurilor şi crearea unor benzi adăugătoare pentru staționarea camioanelor în aşteptare", a spus şeful adjunct Direcţia Drumuri şi Poduri, Radu Rogovei.

Autorităţile din Republica Moldova intenţionează să discute cu cele din Ucraina pentru a-i convinge să repare şi segmentele din preajma vămilor din ţara vecină.

 

Lasă un comentariu