Drumuri renovate. Străzile principale din Tomai şi Baurci, reparate capital

Embed:

Locuitorii din satele Tomai şi Baurci, din raionul Ceadîr Lunga, se vor bucura de drumuri reparate până la începutul iernii. Acum sunt în toi lucrările pe străzile principale, unde sunt ampasate toate instituţiile importante. Reabilitarea drumurilor este efectuată din fonduri locale, dar şi europene.

În satul Tomai este reparată strada centrală. De-a lungul străzii sunt situate spitalul, primăria, poşta, farmacia, instituţiile de învăţământ şi biserica. Drumul a fost construit în 1960, iar de atunci a fost doar cârpit pe alocuri.

Lucrările de reparaţie au început luna trecută. Până acum a fost scos stratul de asfalt şi acoperite toate gropile. În câteva săptămâni, muncitorii vor începe să-l paveze. 

Lucrările costă 150 de mii de dolari. 70 de mii sunt alocaţi din bugetul primăriei şi cel al autonomiei găgăuze, restul - provin din fonduri europene.

"Acest drum este o prioritate pentru dezvoltarea social-economică a localităţii. Starea acestuia era deplorabilă. Nu puteai merge pe acest drum nici cu maşina, nici pe jos", a spus primarul satului Tomai, Fiodor Topciu.

În cadrul aceluiaşi proiect, este asfaltat şi drumul central din satul Baurci. Lucrările costă 133 de mii de dolari.

Strada nu a mai fost reparată de mai bine de 40 de ani, spun autorităţile locale.

"Este foarte important pentru că este drumul principal. Oamenii abia aşteaptă să fie finalizată măcar o porţiune", a zis viceprimarul satului Baurci, Mihai Ostrioglo.

Aceste două drumuri sunt reparate în cadrul unui program de dezvoltare socio-economică a Găgăuziei şi Taracliei. În acest an, sunt implementate 40 de proiecte, pentru care UE a alocat peste trei milioane de euro.

Lasă un comentariu