DSE îndeamnă oamenii să nu iasă din case

Este a doua zi de viscol, în luna aprilie, în Moldova.

Ninsoarea este determinată de prezența deasupra țării noastre a unei mase de aer cald, un ciclon mediteraneean umed și a unei mase de aer rece, de origine polară.

Diana Țurcanu, ofițer de presă al Serviciul Situațiilor Excepționale a declarat că toți cetățenii sunt îndemnați să nu iasă din case, întrucât avem o situație dificilă.

''Vin cu un îndemn către cetățeni să nu iasă din casă dacă nu au nevoie stringentă, pentru că avem o situație dificilă afară. Pentru a evita situații excepționale, să nu rămânem cu automobilele blocate pe undeva, rugăm cetățenii să nu iasă din case. Potrivit datelor raportate către DSE , rămân a fi deconectate de la energia electrică 460 de localități din 20 de raioane din centrul și regiunea de sud a țării. Pe parcursul nopții pompierii și salvatorii au intervenit în aceste raioane pentru deblocarea și tractarea mai multor automobile și aici vorbim de un număr de 45 de mijloace de transport. În ultimile 24 de ore au căzut sute de arbori, dar nu avem date că cineva ar fi avut de suvferit'', a spus ofițerul de presă al Serviciul Situațiilor Excepționale.

Diana Țurcanu a mai adăugat că se lucrează intensiv pentru remedierea situației. Oamenii sunt îndemnați să apeleze serviciul 901, 902 atunci când se pomenesc în situații dificile.

Lasă un comentariu