Echinocţiul de primăvară. Astăzi ziua va fi egală cu noaptea pe tot Pământul

Embed:

Astăzi are loc echinocţiul de primăvară, când ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe glob. Fenomenul marchează începutul primăverii astronomice şi a noului an agrar.

Astăzi, razele solare traversează perpendicular Ecuatorul, formând un unghi de 90 de grade, iar acest fenomen duce la o creştere a nivelului radiaţiei în această zonă a pământului. Începând de astăzi, pentru locuitorii din emisfera nordică a pământului durata zilei va fi în continuă creștere, iar a nopții în scădere.

Astfel, în acest weekend, mai exact în noaptea de sâmbătă spre duminică, vom da ceasul înapoi cu o oră. Zilele se vor lungi până pe 21 iunie, când va avea loc solstițiul de vară, iar durata zilelor va începe să scadă. Specialiştii sunt de părere că echinocţiul de primăvară se asociază cu momentul în care întreaga natură reînvie, iar această energie pozitivă se transmite şi oamenilor.

Tot astăzi, începe noul an agrar. Potrivit meteorologilor, în această lună, temperaturile medii vor depăşi norma şi vor constitui în jur de 3 grade, în timp ce, în aprilie, valorile aerului se vor încadra în parametrii normali, media fiind de aproximativ 9 grade, iar în luna mai, de 16 grade.

Lasă un comentariu