Menu
Embed:

Moldova va primi alte 70 de milioane de euro pentru a atenua consecințele provocate de noul tip de coronavirus

Moldova va primi 70 de milioane de euro pentru atenuarea consecințelor COVID-19. Ministerul Finanțelor și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei au semnat un acord de împrumut în acest sens.
Totodată țara noastră a intrat deja în posesia a 10 milioane de euro din tranșa a doua a suportului macrofinanciar oferit de Uniunea Europeană.

Din împrumutul de 70 de milioane de euro, pe care urmează să-l primească țara noastră, 40 de milioane de euro vor fi distribuite domeniului Sănătății. Din acești bani, va fi cumpărat echipament medical și consumabile. O parte din sumă va fi folosită pentru reabilitarea și transformarea spațiilor medicale. Alte 30 de milioane de euro vor fi redirecționate pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii afectate de criza provocată de COVID-19. Banii vor acoperi cheltuielile bugetare în perioada 2020-2022. Rata dobânzii va fi decisă la oferirea fiecărei tranșe. Totodată, Ministerul Finanțelor a precizat că 10 milioane de euro din tranșa a doua a suportului macrofinanciar oferit de Uniunea Europeană au ajun deja în contul instituției. Banii au fost debursați după ce autoritățile au realizat toate acțiunile prevăzute în Memorandumul de înțelegere privind asistența macrofinanciară. Este vorba despre reforme realizate în domeniile guvernanței sectorului financiar, a sectorului public, lupta împotriva corupției și spălării banilor. Tranșa a doua din Programul de asistență macrofinanciară constă din 10 milioane de euro sub formă de grant și 20 de milioane de euro sub formă de împrumut pe termen lung. Cele 20 de milioane de euro au ajuns în contul Ministerului Finanțelor la mijlocul lunii iulie.© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.