Menu
Embed:

Liderul de la Minsk, Alexandr Lukașenko a avut o întrevedere cu șeful Serviciului de spionaj al Federației Ruse, Serghei Narîșkin

Șeful Serviciului de spionaj al Federației Ruse, Serghei Narîșkin, s-a întâlnit astăzi la Minsk cu președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko. Întâlnirea a avut loc la Palatul Independenței. Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea dintre Serviciul de Informații al Rusiei și serviciile speciale belaruse.

„Nu este un secret faptul că întâlnirea noastră va produce un fel de explozie în mass-media și pe internet. Însă noi nu ascundem că situația noastră nu e ușoară, în special cea care vizează statutul uniunii. Vă mulțumesc pentru informațiile furnizate regulat serviciilor noastre speciale și mie inclusiv”

„Sunt convins că serviciile speciale mai pot face multe lucruri care să asigure interesele statelor noastre și ale cetățenilor noștri, pentru a ne proteja de amenințările care apare periodic”

Anterior, Serghei Narîșkin a declarat că Serviciul de informații externe al Rusiei urmărește îndeaproape evenimentele din Belarus și păstrează o legătură permanentă cu serviciile speciale de la Minsk. De mai bine de două luni, Belarusul e cuprins de proteste masive legate de nemulțumirile privind realegerea lui Alexandr Lukașenko în fotoliul de președinte al țării. Lukașenko, aflat la putere de 26 de ani este susținut de Moscova, însă condamnat de Uniunea Europeană, care a cerut ca în Belarus să fie organizate alegeri noi. Anterior, și SUA s-au declarat preocupate de realegerea lui Lukașenko și au declarat că reținerile manifestanților au încălcat procesul electoral.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.