Menu

Un estonian a petrecut aproape 4 luni pe aeroport

Embed:

Viața bate filmul! O demonstrează povestea unui turist estonian, pentru care o viitoare vacanță de vis s-a transformat într-un coșmar. Roman Trofimov s-a întors acasă după mai bine de 110 zile în care a trăit pe un aeroport din Filipine. Bărbatul a decis să meargă în vacanță în țara asiatică încă în luna martie. Acesta a zburat cu escală în Filipine, însă atunci când a ajuns pe aeroportul din Manila, autoritățile filipineze au luat decizia de a închide frontierele.

 

Roman Trofimov, programator: ”Când m-am pornit, nu se auzea de nicio pandemie, nicio țară nu-și închisese granițele, așa că nu m-am așteptat că s-ar putea întâmpla una ca asta.”

Autoritățile filipineze i-au interzis intrarea pe teritoriul țării, iar operatorul aerian cu care a zburat i-a confiscat pașaportul, dar i-a promis că-i va facilita întoarcerea acasă. Cursele aeriene au fost însă suspendate, așa că Roman a fost anunțat că trebuie să petreacă două săptămâni în terminal. Au urmat însă aproape patru luni de calvar. La început, a trebuit să doarmă pe băncile din aeroport, însă ulterior compania aeriană i-a pus la dispoziție o cameră. Se spăla în toaletele aerogării și primea mâncare de două ori pe zi din partea aeroportului.

Roman Trofimov: ”Sănătatea mea începe să se deterioreze din cauza mâncării care mi se oferă, pentru că în ultimele trei luni și jumătate am mâncat doar orez.”

Trofimov a declarat pentru o publicație din Rusia că a apelat la consulul onorific eston din Manila imediat după ce a rămas blocat în Filipine. Acesta i-a oferit un telefon cu cartelă filipineză și a căutat moduri de a-l întoarce pe tânăr în țară. Propunerile care i s-au făcut erau însă toate prea costisitoare, așa că Roman nu și-a putut permite un bilet spre casă. Într-un sfârșit, autoritățile estoniene i-au achitat întoarcerea acasă. Pe aeroportul din Talin, Trofimov a fost întâmpinat de o armată de jurnaliști, însă a fost cam scump la vorbă.

Roman Trofimov: ”Vreau să merg la spital, pentru că a fost foarte greu pentru mine.

Povestea lui Roman Trofimov amintește de filmul ”The Terminal”, în care eroul principal, jucat de Tom Hanks, rămâne blocat pe Aeroportul John F. Kennedy din New York timp mai multe luni, din cauza unei lovituri de stat din țara sa.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.