Menu
Embed:

Încă un val de arestări în Capitala Belarusului. Aproape 50 de oameni au fost reținuți la Minsk

În jur de 50 de persoane au fost reținute lângă oficiul KGB din Minsk, Belarus. Aceștia au venit să depună o petiție în care cer modificarea măsurii restrictive pentru fostul candidat la funcția de  președinte al Republicii Belarus, Victor Babarico, și fiul său Eduard, învinuiți de legalizarea mijloacelor financiare obținute ilegal și eschivarea de la plata impozitelor. Printre cei reținuți se numără și jurnaliști.

Potrivit presei locale, unitățile de miliție cu destinație specială i-au avertizat pe oameni că adunarea din fața clădirii KGB-ului va fi considerată drept miting nesancționat, după care au început reținerile. Anterior, reprezentanții lui Babarico au chemat cetățenii bieloruși să susțină petiția privind schimbarea măsurii restrictive de arest pe una mai blândă. Victor Babarico și fiul său Eduard au fost reținuți și plasați în izolatorul KGB-ului în data de 18 iunie.
În același timp, presa rusă scrie că organele de drept bieloruse au reținut peste 30 de cetățeni ruși, care fac parte dintrun grup de 200 de militanți, sosiți în Minsk pentru a destabiliza situația înainte de alegeri.Identitatea acestora este verificată de Comitetul de anchetă.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.