Menu
Embed:

Italia rămâne în regim de alertă maximă! Autoritățile de la Roma au prelungit starea de urgență cel puțin până în data de 15 octombrie

Italia a prelungit starea de urgență până în data de 15 octombrie. Senatul de la Roma a aprobat ieri propunerea cu 157 de voturi "pentru" și 125 "împotrivă". Premierul Giuseppe Conte a subliniat că prelungirea acestei măsuri este importantă, având în vedere situația economică și faptul că virusul mai circulă prin țară.

Italia a impus stare de urgență la sfârșitul lunii ianuarie pentru o perioadă de șase luni, pentru a depăși mai ușor consecințele pandemiei. Din 3 iunie, au fost permise călătoriile între și dinspre țările Uniunii Europene. În ciuda multiplelor demersuri făcute de Bruxelles pentru a permite accesul cetățenilor din țările terțe UE, autoritățile de la Roma nu au acceptat acest lucru. Moldovenii în continuare nu pot intra în Italia. Interdicția este valabilă și pentru cei care au tranzitat țara noastră în ultimele două săptămâni. Autoritățile de la Roma au raportat, în total, peste 246 de mii de cazuri de coronavirus. Mai mult de 35 de mii de bolnavi au murit. 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.