Menu
Embed:

Se întâmplă și la case mai mari! Locuitorii unei comune din România au plătit timp de un deceniu impozite de două ori mai mari

Locuitorii comunei Berceni din România au plătit mai bine de 10 ani impozite aproape duble. Aceștia acuză primăria că ar fi perceput bani pentru un sistem de canalizare inexistent. Câțiva oameni au depistat eroarea și au acționat primăria în judecată pentru a-și recupera banii.

”În 2018, s-a auzit așa, printre oameni, că primăria a calculat impozitele acestea ca și când comuna ar avea canalizare, deși nu are și toți suferim din cauza asta.”

Avocatul Mihaela Paneș locuiește din 2006 într-un complex privat din comuna Berceni. Casa este dotată cu o stație de epurare proprie. Avocatul spune că în acești ani impozitul a crescut simțitor. Femeia a sesizat primăria, care a reparat greșeala și a promis că va întoarce banii achitați în plus. Ulterior însă autoritățile locale s-au răzgândit și au început să invoce tot felul de motive pentru a nu returna banii. Potrivit reprezentanților Primăriei Berceni, oamenii au completat incorect declarațiile de impunere, bifând căsuța în care scrie ”cu instalații de canalizare”. Localnicii au însă altă părere.

”La mine în declarație nu am completat-o eu, a completat-o un funcționar din primărie, a semnat în numele meu și a bifat la căsuța care trebuia să fie ”cu canalizare”, în loc să spună că nu avem canalizare în comuna Berceni, a bifat căsuța că avem canalizare.”

Mai mulți localnici au acționat în judecată primăria pentru a-și recupera banii. Legislația prevede că, în astfel de cazuri,se returnează banii doar pe ultimii cinci ani, așa că oamenii acuză autoritățile locale că tărăgănează intenționat procesul pentru a plăti mai puțin.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.