Menu

Șuvoaiele de apă au afectat și țările vecine. În Ucraina, cel puțin trei oameni au murit, iar 200 de localități au fost inundate

Embed:

Tragedie în vestul Ucrainei. Cel puțin trei oameni au murit, iar 200 de localități au fost inundate. Autoritățile din țara vecină au anunțat că în jur de 400 de oameni au fost evacuați din calea apelor. În orașul Galici din regiunea Transcarpatia, a fost inundat și un spital unde erau tratați bolnavii de COVID-19. Despre aceasta a anunțat premierul de la Kiev, Denis Șmîgali, în timpul unei vizite în regiune.

”Este clar că situația este critică. Inundațiile sunt mai grave decât cele din 2008. A fost inundat și spitalul din orașul Galici, iar bolnavii au fost evacuați. E un pic dificil, având în vedere că sunt și pacienți care au complicații provocate de COVID-19.”

Pe rețelele de socializare a fost distribuit un filmuleț în care se vede cum o femeie merge pe un drum asfaltat împreună cu doi copii. Cei trei se deplasează atent printre crăpăturile deja formate. La un moment dat, o porțiune de drum se rupe și apare o gaură imensă. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Oamenii din Bucovina spun că șuvoaiele au făcut prăpăd în gospodării, magazine și piețe.

”O parte din marfă am scos-o, o parte am pus-o mai sus, în depozit. Sperăm să nu ajungă apa la ea. Aici au pus semne în urmă cu 15 minute. Atunci era uscat, iar acum e acoperit cu apă.”

”Bucătăria a fost inundată complet. Curtea e plină cu apă, o anexă a casei la fel. Apele au luat și patru motorete.”

”Toată noaptea nu am dormit un ochi. Eram foarte îngrijorată.”

Potrivit ministrului ucrainean de Interne, Arsen Avakov, în localitățile afectate de inundații au fost mobilizați 1500 de polițiști, salvatori și pompieri, precum și peste 100 de salvamontiști.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.