Menu

India clocotește într-un val masiv de proteste! Oamenii au ieșit pe străzi, după ce câțiva polițiști ar fi torturat până la moarte doi bărbați

Embed:

Moartea a doi bărbați a declanșat un val de proteste în India. Oamenii au ieșit în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea față de acțiunile poliției. Forțele de ordine sunt acuzate de familia victimelor că i-ar fi torturat pe cei doi bărbați, fapt ce a dus la decesul acestora.

Bărbatul de 58 de ani și fiul său, în vârstă de 31 de ani, au fost arestați la 19 iunie, fiind acuzați că au lăsat magazinul deschis după ora legală, în ciuda măsurilor de izolare în legătură cu pandemia de COVID-19. Ei au fost ținuți în secția de poliție toată noaptea, iar peste două zile au decedat la spital. Familia îi acuză pe polițiști de violențe împotriva lor și afirmă că aceștia sufereau de hemoragii rectale și că au fost torturați prin smulgerea părului de pe corp. După ce cazul a apărut în presă, oamenii s-au revoltat și au cerut ca polițiștii implicați în acest caz să fie pedepsiți. Ulterior, doi polițiști implicați în arestarea victimelor au fost suspendați din funcție, iar autoritățile le-au promis rudelor o compensație în valoare de un milion de rupii, echivalentul a 230 de mii de lei. Activiștii civici s-au arătat însă nemulțumiți de măsurile întreprinse și au declanșat un val de proteste. Conform unui raport al Comisiei Naționale pentru Drepturile Omului, anul trecut, în închisorile din India au decedat 1 731 de oameni. 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.