Menu
Embed:

Proteste de amploare în Hong Kong după ce Parlamentul Chinei a adoptat noua lege privind protejarea securității naționale în regiunea autonomă

Proteste de amploare în Hong Kong după ce Parlamentul Chinei a adoptat noua lege privind protejarea securității naționale în regiunea autonomă. Peste 180 de manifestanți au fost reținuți și sunt acuzați că participă la un protest neautorizat. Pentru a dispera mulțimea, polițiștii folosesc tunuri de apă.

Parlamentul Chinei a adoptat legea la începutul acestei săptămâni și a intrat astăzi în vigoare. Beijingul susține că documentul, care vine ca răspuns la protestele pro-democrație adesea violente care au loc în Hong Kong, își propune să combată subversiunea, terorismul, separatismul și ingerința forțelor străine. Pe de altă parte, principalele organizații pro-democrație din Hong Kong și-au sistat activitatea după votarea legii, întrucât le este teamă de represiile violente din partea autorităților chineze. Situația din Hong Kong este privită cu îngrijorare de Uniunea Europeană. Șeful diplomației europene, Josep Borell, a declarat că protejarea drepturilor și libertaților locuitorilor din regiune este esențială. În acest context, UE a făcut apel la China să evite orice acțiune care ar submina autonomia Hong Kongului. Recent, și Statele Unite au cerut Beijingului același lucru. Hong Kongul este o fostă colonie britanică ce se află sub autoritatea Chinei de aproape 23 de ani.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.