Menu

Vladimir Putin ar putea fi președinte al Federației ruse încă 16 ani! Majoritatea participanților la referendum au susținut reforma constituțională care prevede acest lucru

Embed:

Vladimir Putin ar putea rămâne în funcția de președinte al Federației Ruse până în anul 2036. Rezultatele referendumului arată că aproape 78 la sută dintre participanții la scrutin susțin reforma constituțională care prevede acest lucru. Împotriva reformei s-au pronunțat 21 la sută dintre votanți. Deși mass-media rusă a raportat nereguli în timpul scrutinului, Comisia Electorală Centrală a anunțat că nu a fost nicio încălcare gravă.

Potrivit presei din Rusia, rezultatul plebiscitului era de așteptat din moment ce reforma a fost aprobată anul trecut de Duma de Stat, iar noul text al Constituției se găsește deja în librării. Referendumul era inițial programat pentru data de 22 aprilie, dar a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19. Pentru a fi evitată aglomerația în secțiile de votare, plebiscitul s-a desfășurat din data de 25 iunie până pe 1 iulie. Mai mulți internauți au făcut haz pe seama procesului de vot și au postat pe rețelele de socializare imagini amuzante prelucrate în photoshop.

"Bună ziua, dvs ați votat pentru amendamente, așa este?! Pe mine nu mă crede nimeni, că asemenea votare este posibilă.”

Pe internet au apărut informații portivit cărora în unele secții de votare observatorii nu erau prezenți. În schimb în altele, în timpul votării, oamenii au primit bani care ar fi fost oferiți în cadrul unor programe.

"- Acești bani sunt pentru dvs, apoi va trebui să ieșiți acolo, acolo este oficiul 111
- În calitate de copii de război, 1500 mii? deci veniți până la ora 8:00.
- Pentru doi. Da.”

Presa rusă informează că unii oameni au putut să se expună de două ori asupra amendamentelor la Constituție. Iar alții au votat fără să știe pentru ce votează. În unele orașe ale Rusiei au avut loc proteste.

"Un, doi, trei - pleacă Putin! Mulțumesc pentru sprijin. Cea mai bună modificare - a lui Putin plecare. Cea mai bună modificare - a lui Putin plecare!

Mulți dintre cetățenii Federației Ruse își doresc însă ca Vladimir Putin să rămână la putere încă 16 ani.

"Dacă nu ar fi fost Vladimir Putin, mai dă Doamne, mă rog pentru el. Sunt credincioasă. Să fie el în vecii vecilor. Acum, dacă aș putea scrie, aș scrie - să fie el până la sfârșitul zilelor sale."

Rata de participare la vot privind amendamentele constituționale a constituit 68 la sută. Potrivit presei locale, pe parcursul procesului de vot CEC nu a depistat nicio încălcare gravă. Potrivit instituției, în total, au fost examinate 839 de reclamații, însă toate nu sunt grave și nu afectează rezultatele votării. După numărarea a 100% dintre voturi, a devenit clar că cel mai mare sprijin pentru amendamente a fost înregistrat în Cecenia, Tuva și Crimeea. Iar Okrug-ul autonom Nenets s-a dovedit a fi singura regiune „de protest”: Peste 55% dintre participanții la scrutin au votat împotriva amendamentelor.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.