Menu
Embed:

De Facto - 20 Noiembrie 2019

În această ediție:

Abia după ce a fost debarcat de la Guvernare Andrei Năstase se apucă serios de lucru. Bravo !!! ...dar de ce a fost atât de ''cuminte'' 4 luni de zile? Încerc să răspund la această întrebare în câteva minute. 

Dupa ce a pierdut bătălia pentru șefia Capitalei, liderul PPDA, Andrei Năstase a declarat război Partidului Socialiștilor și lui Igor Dodon, liderul neformal al acestui partid. Năstase a anunțat ieri, că a depus un demers la Procuratura Anticorupție, în care cere reluarea anchetei penale privind finanțarea ilegală a PSRM din Rusia, și tragerea la răspundere a lui Igor Dodon pentru trădare de Patrie.

Mai mult, Năstase a confirmat că imaginile video, în care șeful statului recunoaște că PSRM primește lunar de la Moscova până la un milion de dolari acum sunt veridice.

Amintim că, în luna iunie, Procuratura Anticorupție s-a autosesizat pe marginea imaginilor scandaloase, dupa care printr-o ordonanță a refuzat inițierea unei cauze penale, privind finanțarea PSRM. Tot în luna iunie, la doar 4 zile după formarea alianței PSRM-ACUM, Andrei Năstase a declarat că nu crede în veridicitatea înregistrărilor video.

Câteva concluzii la acest subiect:

1. Replica socialiștilor la demersul lui Andrei Năstase a venit imediat. Într-o postare pe ''Facebook'', deputatul Grigore Novac i-a cerut liderului PPDA să înceteze presiunile politice asupra instituțiilor de drept. Nu este pentru prima data, când liderul PPDA este acuzat de presiuni asupra structurilor de forță, mai ales în perioada când a deținut funcția de ministru al Afacerilor Interne.

2. Noul demers al lui Andrei Năstase către Procuratura Anticorupție trădează fățărnicie. El și-a amintit, că președintele Igor Dodon este suspectat de finanțare ilegală din Rusia, numai dupa ce a fost debarcat de la Guvernare. Iar când era ministru de interne ignora înregistrările scandaloase, pe care astăzi le prezintă drept probe împotriva șefului statului. 

3. În calitate de ministru de interne, Andrei Năstase putea interveni oricând pentru inițierea unei investigații privind modul de finanțare a PSRM. Dar nu a făcut-o pentru că se folosea din plin de plăcerile mariajului politic cu PSRM controlat de Igor Dodon. ''Dreptatea și adevărul'' au contat mai puțin.

4. Andrei Năstase poate demonstra ACUM, că demersul său privind investigarea penală a lui Igor Dodon este sincer. Pentru asta, EL și deputații blocului ACUM ar trebui să sprijine public inițiativa fostului său coleg de fracțiune, Octavian Țîcu. Aveti curajul să o faceți?

Moliere spunea: "Fiecare om trebuie să se examineze pe el însuși înainte de a se gândi să condamne pe cineva"

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.