Menu
Embed:

De Facto - 15 Octombrie 2019

În această ediție:

Reprezentanții companiei responsabilă de construcția sălii polivalente „Arena Chișinău” spun că lucrările vor dura cel puțin câteva luni.

Nici responsabilii Ministerului Economiei și Infrastructurii nu pot explica motivul exact al întârzierii lucrărilor și au promis un răspuns în scris.

De asemenea, autoritățile își recunosc și lipsa de viziune în ce privește valorificarea complexului  polivalent. Ministrul Economiei, Vadim Brînzan, a demonstrat în repetate rânduri că are carențe grave de documentare la acest subiect.

La conferința de presă organizată cu ocazia celor 100 de zile de guvernare PSRM-ACUM,  Brînzan a recunoscut că autoritățile nu știu ce să facă cu grandioasa sală polivalentă, așteptată de mult de sportivi și artiști.

Câteva concluzii la acest subiect:

1. Ministrul Economiei, Vadim Brînzan, recunoaște că nu știe cum poate fi utilizată Arena Chișinău, deși Republica Moldova ar putea prelua experiența altor țări, care au asemenea edificii și le exploatează cu mare eficiență. Ministrul Brînzan ar putea face un mic efort de documentare, însă păreferă să repete mecanic tezele șefei sale, Maia Sandu.

2. Atitudinea necamuflată și neprofesionistă a ministrului Brînzan nu corelează cu rigorile Universității Harvard. Combinată cu ciuda Maiei Sandu față de proiectele sociale ale fostei guvernări, poziția obstrucționistă a ministrului Brînzan devine explicabilă. Actuala guvernare nu poate și nu vrea să continuie edificarea "Arenei Chișinău".

3. Proiectele sociale de anvergură inițiate de către fostul Guvern nu sunt pentru dinții alianței PSRM-ACUM. Implementarea unor astfel de programe, precum Arena Chișinău sau "Drumuri Bune" necesită resurse financiare suplimentare, pe care actuala guvernare nu știe de unde să le ia.

4. În schimb, actualul Guvern știe cum va cheltui banii împrumutați de la Fondul European Internațional. Nu pentru investiții, nu pentru infrastructură, ci doar pentru a acoperi găurile macroeconomice. Altfel spus, actuala guvernare calcă pe aceeași greblă de care s-au împiedicat la timpul lor Ion Sturza, Dumitru Braghiș, Ion Ciubuc și Vlad Filat. 

Steve Jobs spunea: "Singura modalitate prin care poți face lucruri extraordinare este să iubești ceea ce faci."

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.