Menu

De Facto - 02 Octombrie 2019

Embed:

În această ediție:

Groaznicul accident de pe strada Alba Iulia, care a luat viața unei persoane, a pus pe jar opinia publica din Republica Moldova.

Astfel, peste câteva ore pe rețelele de socializare au apărut detalii scandaloase despre trecutul «eroic» al șoferiței, care a provocat tragedia. Acest lucru trebuia să-l  facă angajații poliției, însă din motive necunoscute internații au fost mai operativi decât oamenii legii. Abia a doua zi, la insistența Maiei Sandu, șeful Inspectoratului General al Politiei, Gheorghe Balan a organizat o conferință de presă, prezentând detalii deja cunoscute opiniei publice.

Reacția anemică a conducerii poliției moldovenești a scandalizat opinia publică... și a alimentat zvonurile, că șoferița ar fi protejată de personaje influente din conducerea IGP, din mediul politic sau din mediul de afaceri. Această teză este argumentată de comportamentul oamenilor legii în alt caz – cel al mamei bătută în plină stradă de trei studente de la Universitatea de Medicină și Farmacie.

În acest caz  șeful IGP, Gheorghe Balan, a dispus inițierea unei anchete interne... deoarece există suspiciuni că anumiți polițiști nu și-au făcut onest meseria.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.