Menu

De Facto - 9 Octombrie 2019

Embed:

În această ediție:

Incidentul de la Liceul "Socrate" din Capitală, unde o profesoară amenința cu bătaia elevii din claca întai, a pus pe jar societatea moldovenească. ''Coloana sonoră'' a acestui incident a fost distribuită pe rețelele de socializare de părintele unui elev, care este și blogger. Acesta a scris, că mai mulți părinți au fost de acord să înregistreze și publice secvențele imprimate.

În acest caz este vorba despre un abuz verbal dur din partea profesoarei. Dar au fost depistate și situații, în care victime ale agresivității verbale și chiar fizice au fost cadrele didactice.

Pentru a le preveni la nivel legal, fostul ministru al Educației Monica Babuc a elaborat o inițiativă legislativă, care prevede protecția cadrelor didactice de indivizi violenți. Deputatul democrat propune ca pentru acostarea jignitoare în locuri publice a personalului didactic să fie instituită o amendă de la 600 până la 3.000 de lei sau muncă ne-remunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore.

La solicitarea postului nostru de televiziune, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării urmează să prezinte o statistică legată de numărul de profesori abuzați.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.