Menu

De Facto - 17 Octombrie 2019

Embed:

În această ediție:

Deși economia Republicii Moldova este în regres, deputații alintei ACUM-PSRM au decis să-și mai cumpere câteva mașini noi care costă peste 2 milioane de lei, plus 56 de laptopuri, 5 imprimante și o cameră video. Pentru toate acestea vor fi cheltuite încă 1,3 mil de lei.

Potrivit șefului administrativ al Parlamentului, Constantin Stratan, vehiculele noi sunt destinate unor președinți de Comisii parlamentare și șefi de fracțiuni, fără a preciza despre cine este vorba.

Decizia deputaților PSRM-ACUM de a cheltui câteva milioane de lei pentru mașini și calculatoare este cel puțin stranie în condițiile în care Guvernul a anunțat un buget de austeritate, iar scumpirile se țin lanț în ultima perioadă. Moldovenii plătesc deja mai mult pentru produse alimentare, mărfuri și servicii.

De exemplu, energia electrică s-a scumpit cu 10%, iar serviciile comunale 4%. Ministrul economiei, Vadim Brînzan, a declarat că de vină sunt oamenii care nu au cerut la timp aceste scumpiri. 

Câteva concluzii la acest subiect:

1. Căderea economică din ultimile luni a adus scumpiri pe bandă rulantă, majorări de tarife, reducerea drastică a consumului și un nou exod al brațelor de muncă. Cu toate acestea, majoritatea parlamentară consideră că oficial ne merge bine și trebuie să-și mai cumpere câteva mașini, calculatoare și alte lucruri, atât de necesare aleșilor poporului.

2. Noile achiziții din Parlament arată că așa zisul buget de austeritate, despre care vorbește actuala guvernare, este doar un pretext pentru a strânge și mai tare cureaua cetățenilor simpli, iar pentru poftele aleșilor ACUM-PSRM Guvernul este gata să scoată bani și din piatră seacă.

3. Pentru a putea plăti pensiile și salariile la timp, Guvernul Sandu a anunțat anterior o reducere drastică a cheltuielilor pentru investiții și majorarea taxelor și a impozitelor. Aceste declarații diferă însă, de realitate. Măsurile de auteritate sunt pentru popor , nu pentru deputați. Ei vor să profite din plin de guvernarea ACUM -PSRM, cu mașini noi la scară, laptopuri de ultimă generație, salarii și diurne grase.

4. Cetățenii se așteaptă de la actuala guvernare salarii și pensii mai mari, drumuri reparate, asistență socială de calitate, piețe de desfacere pentru agricultori. Adică, exact ceea ce le-au promis în campania electorală actualii guvernanți.

Sfântul Ioan Gură de Aur spunea: ''Lăcomia este o beție mai rea decât beția'' 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.