Menu

De Facto - 28 Ianuarie 2020

Embed:

În această ediție:

Președintele Igor Dodon, ''șeful '' actualei guvernări, a anunțat ieri reluarea proiectelor sociale, inițiate de fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, pe care, anterior, alianța ACUM-PSRM...le-a criticat dur.

În cadrul unul briefing de presă, Igor Dodon s-a referit la programele "Drumuri Bune" și "Un doctor pentru tine", pe care le-a ''recomandat'' premierului Ion Chicu.

Vă amintesc aici, că odată cu învestirea în funcție a guvernului condus de Maia Sandu, aproape toate proiectele sociale inițiate de fostul lider democrat au fost sistate.

Unul dintre cele mai importante a fost abandonat pe data de 1 august 2019 prin gura ex-ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan.

Câteva concluzii la acest subiect:

1. Președintele Igor Dodon spune, că apreciază proiectele inițiate de fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, dar pe care promite că-l va aduce acasă... în cătușe. Programele sociale “Drumuri bune” sau “Un doctor pentru tine” au fost criticate și de foștii parteneri de guvernare ai președintelui Dodon, din blocul ACUM. Pentru a nu distruge ''Alianța Kozak'', șeful statului a preferat atunci să susțină poziția Maiei Sandu și a subordonaților săi.

2. Altfel spus, atunci când PSRM se afla la guvernare împreună cu PAS și PPDA, proiectele sociale inițiate de Vlad Plahotniuc, erau considerate “cu elemente de corupție”. Astăzi, după ce blocul ACUM a fugit de la guvernare programele “Drumuri bune” sau “Un doctor pentru tine” au devenit, spune Igor Dododn, “destul de bune”.

3. Proiectele sociale “Drumuri bune”, “Un doctor pentru tine” sau “Prima Casă” sunt apreciate in continuare de catre cetățeni. Guvernul condus de Ion Chicu declară că este dispus să le continue, doar că starea economiei este alta. În lipsa finanțării externe și a investițiilor implementarea acestor proiecte este destul de dificilă.

4. Actuala guvernare este practic impusa să preia aceste proiecte sociale din motive electorale. Altfel cu ce-ar veni în fata alegătorilor PSRM-l și mentorul său Igor Dodon pentru a obține un nou mandat de președinte. Timpul promisiunilor a trecut. Oamenii vor fapte.

Confucius spunea: "Ia seama dacă ceea ce făgăduiești este cu putință, căci făgăduiala este datorie curată."

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.