Menu

Sheriff Tiraspol, la un pas de un miracol. "Galben-negrii" au învins campioana Croației

Sheriff Tiraspol este la un pas de un miracol, calificarea în premieră în grupele Ligii Campionilor. "Galben-negrii" au învins aseară fără drept de apel campioana Croației, Dinamo Zagreb, în prima manșă a play-off-ului competiției. Sheriff s-a impus pe teren propriu cu scorul de 3-0. Gazdele au început furibund meciul și după câteva ocazii ratate au reușit să marcheze la finalul primei reprize prin Adama Traore.

Campioana Moldovei a continuat asediul la poartă adversă și în repriza secundă, iar elenul Dimitrios Kolovos a dublat avantajul echipei antrenate de ucraineanul Iuri Vernidub, în minutul 54, reușind un gol de senzație.

"A fost un lucru de echipă. Am muncit toți până la urmă. Din această cauză cred că am și reușit să marcăm de trei ori, datorită unui asemenea joc am înregistrat acest scor.", a declarat DIMITRIOS KOLOVOS, jucător Sheriff Tiraspol.

Sheriff nu s-a oprit aici și a mai înfipt încă o dată cuțitul în rana adversarului, înscriind golul trei în minutul 80 prin Adama Traore, care astfel și-a trecut în cont dubla.

"Noi deja am realizat multe. Am trecut trei runde preliminare și am ajuns în play-off-ul Ligii Campionilor. Asta înseamnă foarte mult. Atât acești fotbaliști, cât și eu ca antrenor, niciodată nu a ajuns până în această fază a competiției. Acum, însă, avem o șansă uriașă de a ajunge în faza grupelor, iar dacă acest lucru se va întâmpla, atunci voi fi cel mai fericit om." , a spus IURII VERNIDUB, antrenor Sheriff Tiraspol.

"Noi am făcut primul pas, însă trebuie să fim precauți pentru că în fotbal e posibil orice.", e de părere LUVANNOR HENRIQUE, jucător Sheriff Tiraspol. 

"Sheriff a fost echipa care ne-a bătut, care a avut mai multă energie, care a avut altă atitudine și care a depus mai mult efort în acest meci.", a opinat DAMIR KRZNAR, antrenor Dinamo Zagreb.

Meciul retur dintre Sheriff și Dinamo se va disputa pe 25 august în capitala Croației.

În cazul în care nu va pierde partida la o diferența mai mare de trei goluri, echipa din Tiraspol se va califica în premieră în faza grupelor Ligii Campionilor, ceea ce va reprezenta cea mai mare performanță pentru fotbalul moldovenesc.

Dacă totuși va fi eliminată, Sheriff va evolua în faza grupelor Ligii Europei, a doua competiție valorică inter-cluburi de pe "bătrânul continent".

Menționăm că meciurile Ligii Campionilor sunt transmis în direct de PRIME, unde au comentariul în limba română și CANAL 3, unde sunt comentate în rusă.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.