Menu
Embed:

Ce este scolioza și cum poate fi diagnosticată

După cum știm, coloană vertebrală este compusă din 34 de vertebre de diferite mărimi și forme, care sunt unite între ele prin cartilaj – un tip de țesut elastic care oferă coloanei flexibilitate și posibilitatea de a se întinde și îndoi pentru a menține corpul în echilibru. În mod normal, aceste vertebre formează o linie dreaptă, dar în caz de scolioză, coloana vertebrală prezintă curburi, în partea stânga, în dreapta sau în ambele părți, mai ales în zona toracică și în cea lombară.

Coloana vertebrală poate să aibă o formă asemănătoare cu litera S, dacă are două curburi, sau poate să samene cu litera C, dacă are o singură curbură.

Pentru a fi diagnosticată scolioza, inițial, medicul va examina curbura coloanei vertebrale din profil, anterior și posterior. Persoană examinată va fi rugată să se dezbrace de la nivelul taliei în sus pentru a putea fi observată mai bine coloana vertebrală. Apoi, această, va fi rugată să se aplece în față și să încerce să își atingă degetele de la picioare. Această poziție scoate în evidență curburile anormale.

Medicul va aprecia și simetria corpului, dacă șoldurile și umerii sunt pe aceeași linie. De asemenea va verifică amplitudinea, forță musculară și reflexele.

Mai multe detalii aflați din interviu.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.