Menu
Embed:

Trei ingineri entuziaști de la noi au cumpărat o Dacia Logan cu propulsie pe benzină și au transformat-o într-un automobil electric "Made in Moldova"

Un taximetru din Chișinău cu propulsie pe benzină a fost transformat de o echipă de moldoveni într-un automobil electric. Proiectul susținut de Universitatea Tehnică din Moldova a fost implementat de trei tineri care au reușit să creeze un sistem special de alimentare cu energie. În prezent, kitul electric este gata în proporție de 90 la sută, a fost deja instalat pe automobil și este în faza de testare.

Maxim Conoplin a fost cel care a venit cu ideea de a transforma cel mai popular automobil de la noi din țară cu propulsie pe benzină într-o mașină sută la sută electrică. Pentru a-și înfăptui ideile a cumpărat o Dacia Logan de la o companie de taxi din Chișinău. Mașina achiziționată era fără motor și a costat 1500 de euro, iar elaborarea proiectului de construcție a Kitului electric a costat 15 mii de euro, adică de 10 ori mai mult. Tinerii au scos banii din propriile buzunare. Aceștia spun însă că investiția poate fi răscumpărată destul de repede, întrucât consumul de electricitate a automobilului este unul foarte mic.

"La 100 de kilometri, dacă îs 15 kilovați și doi lei kilovatul, asta îs 30 de lei."

"Masina are sub capota un motor cu 40 de cai putere iar pe un drum drept, automobilul poate accelera chiar si pînă la 100 de kilometri la oră. Se incarca de la o priză simpla, iar cu o baterie plină lesne poate fi parcursă distanță de la Chișinau la Sîngerei de exemplu. "

Electromotorul a fost instalat în locul motorului cu ardere internă, lângă cutia de viteze originală. Bateria se află în portbagaj și se poate încărca complet în cinci ore. Procesul poate fi urmărit pe laptop sau chiar de pe telefonul mobil.

"Aici vine cablul de electricitate. Și este un convertor care reglează tensiunea electrică. E asemenea unui încărcător pentru telefonul mobil doar că un pic mai mare."

O parte dintre piesele kitului electric au fost cumpărate, iar unele au fost create în atelier de către autorii proiectului. Dezvoltarea acestei tehnologiii a durat un an și jumătate.

"Cam la 1000 de ore de lucru. Kitul dat, după procesul de învățare, de cercetare, de dezvoltare a kitului, doar componentele, așa doar vor o conversie similară, știind cum se face, fiind mult mai optimizat în procesul de lucru, cred că ar ajunge în 7 mii de euro. "

În prezent, autorii sunt în proces de obținere a autorizațiilor pentru testele pe drumuri publice.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.