Menu
Embed:

Strada Albișoara inundată din nou. O țeavă de apă s-a spart, jetul a fost atât de puternic, încât a distrus chiar și pavajul

Proaspăt reabilitată, strada Albișoara va avea nevoie din nou de reparații. Din cauza unei țevi de apă care s-a spart în această dimineață, porțiunea de drum de la intersecția străzilor Albișoara și Vasile Alecsandri s-a transformat într-un adevărat râu. Apa a curs ore în șir, timp în care muncitorii de la Apă-Canal încercau să identifice locul exact al avarierii. Jetul a fost atât de puternic, încât a rupt bucăți din pavaj, iar șoferii au fost nevoiți să circule prin apă.

"E foarte multă apă și mereu aici pe Albișoara în locurile astea mereu este multă apă. Nu, nu au două săptămâni de când au dat în exploatare, mai puțin de două săptămâni și uitați ce se face."

"Păi nu este normal, dar ce se poate ceva de schimbat?"

"În Capitală la noi totul este posibil."

Din cauza presiunii mari a apei, bucăți de pavaj au fost aruncate de-a lungul străzii.


Strada inundată le-a dat bătăi de cap și pietonilor.

"- Eu merg știți de când? Nu știu pe unde să merg acum, înțelegeți?"

"Parcă au făcut o stradă nouă și ni se părea că gata e super. Și uitați ce se întâmplă, câtă apă a curs. "

Din cauza avariei, jumătate dintre locuitorii sectorului Centru al Capitalei au rămas timp de o oră fără apă la robinete.

"Cauza nu o cunoaștem nimeni la moment. - Încă nu o cunoașteți? - Nu, probabil presiunea a fost prea mare, iar ca să mă înțelegeți, țeava a fost instalată în anii 90."

Pe pagina sa de facebook, primarul Capitalei, Ion Ceban, a scris că problema a apărut după ce un apeduct a cedat din cauza presiunii prea mari. Contactați telefonic, reprezentanții Întreprinderii "Apă-Canal Chișinău" au spus că vor reveni cu o reacție, însă nu au mai răspuns la apeluri. Strada Albișoara din Capitală a intrat în reparație la începutul lunii august. Proiectul a costat 120 de milioane de lei, bani alocați de la bugetul de stat și cel local. Acesta prevede reabilitarea carosabilului, a scurgerilor pluviale și gurilor de canalizare, a trotuarelor, dar și a iluminatului stradal.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.