Menu
Embed:

Zilele Europei la Chișinău. Mesajul principal al evenimentului, „Solidaritate pentru sănătate, împreună pentru un viitor mai bun!"

Uniunea Europeană este solidară cu cetățenii Republicii Moldova din prima zi a pandemiei de COVID-19 și împreună cu siguranță vom depăși această grea încercare.
Este declarația șefului Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko și a fost făcută în cadrul evenimentului de lansare a Zilelor Europei.
În acest an, mesajul principal al evenimentului este „Solidaritate pentru sănătate, împreună pentru un viitor mai bun!”.

"Ziua Europei este un prilej de a marca principiile solidarității unității și păcii pentru obiective comune, valori pe care UE le promovează și le aplică în toate demersurile sale de peste 71 de ani. Pentru cetățeni UE și a țărilor membre ziua Europei înseamnă în mod concret libetate și dreptul de a trăi o viață demnă într-un stat de drept, într-o societate puternică și cu o economie în continuă dezvoltare care să permită tuturor posibilitatea de a-și atinge potențialul personal și profesional. Ne dorim ca aceste valori să fie trăite și de cetățenii Republicii Moldova."


În discursul său, ambasadorul european a mai precizat că Uniunea Europeană dezvoltă relația cu țara noastră în baza Acordului de Asociere, care deschide poarta spre prosperitate și standarde europene și reforme care pot fi realizate cu sprijinul oferit de UE. Zilele Europei în Republica Moldova vor fi marcate în acest an până la sfârșitul lunii mai.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.