Menu
Embed:

Trenurile nu mai merg la Bălți! Cursele Ungheni - Bălți și Bălți - Ocnița vor fi suspendate

Trenurile nu vor circula la Bălți!
Șeful interimar al Căilor Ferate, Adrian Onceanu, avertizează că vor fi afectate două curse care tranzitează nodul feroviar: Ungheni - Bălți și Bălți - Ocnița.
Circulația trenurilor este suspendată pe o perioadă nedeterminată, spune Onceanu, iar motivul este că angajații nu și-au primit salariile și nu mai sunt resurse pentru combustibil și material rulant.


Anterior, la Bălți, Ocnița, Basarabeasca și Bender, au protestat sute de lucrători ai Căilor Ferate, nemulțumiți că de jumătate de an nu și-au mai primit lefurile.
Restanțele salariale a celor 6000 de angajați se ridică la 108 milioane de lei.
CFM datorează încă 300 de milioane de lei instituțiilor creditoare.
Recent, Comisia parlamentară de anchetă creată cu privire la situația Căilor Ferate a constatat că în perioada anilor 2010 - 2020, întreprinderea a fost delapidată de peste un miliard și jumătate de lei.
S-a întâmplat pentru că au fost încheiate contracte de achiziții dubioase, a fost furată motorină și au început lucrări de reparație care nu au mai fost terminate.
La sfârșitul lunii aprilie, Președintele Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate pe problema Căilor Ferate.
Șeful statului a cerut Guvernului să găsească bani pentru salarii, în regim de urgență, și să suspende contractele de muncă cu administrația de la Calea Ferată.
Directorului interimar al CFM nu a comentat solicitarea președintelui.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.