Menu
Embed:

Cei trei deținuți, evadați din Penitenciarul Goian, au fost reținuți

Poliția i-a prins pe doi dintre cei trei deținuți care au evadat marți de la penitenciarul din Goian.
Minorii au fost găsiți într-un foișor de pe malul râului Nistru, în satul Buciușca, raionul Rezina.
Cei doi au fost duși la Inspectoratul raional de Poliție pentru a fi audiați.
Oamenii legii îl caută și pe cel de-al treilea fugar.
Deținuții au furat noaptea trecută un automobil, dintr-o gospodărie din Pohorniceni, Orhei.
Poliția încă nu a găsit mașina.
Primul automobil, furat la Ișnovăț, a fost găsit abandonat.

Potrivit poliției, deținuții au furat noaptea trecută o mașină albastră de model Opel Astra, produsă în 2007. Socrul proprietarului automobilului ne-a spus că
bărbatul lăsa des cheile și actele în vehiculul parcat în curtea casei.

"Iată aici era, până în bordura asta. Se cunosc și urmele când au împins-o. Că ea așa era parcată. Se vede că au sărit peste gard acolo și au sărit în ogradă. Se vede că erau mai mulți că să fost unul nu o mai lua. Pe urmă au împins-o în drum și de acolo au dat-o la vale și au plecat. Nu s-a auzit nici un zgomot nimic. Asta undeva a fost în jur de ora 10 până la vreo 12:43, 50. Când ne-am trezit, ne-am trezit cu porțile deschise și mașina nu este."

Poliția a fost chemată imediat ce proprietarul a descoperit că a rămas fără mașină.

"A venit poliția, s-a uitat, a fotografiat. Urmele erau iată așa ieșite și duse și acolo după cotitură îs duse la vale și pe malul Răutului. Dar deja de pe malul Răutului nu stiu. Acolo e podul. Așa că ori la Orhei s-au dus, ori la Susleni, dar aici îs duși, prin părțile acestea."

Contactat telefonic, proprietarul mașinii ne-a spus că avea în automobil acte și bani.

"Vreo 1700 de lei. Nu mai țin minte precis. Nu am mai avut niciodată nimic. Câte mașini am avut nu mi s-a mai întâmplat niciodată. Erau documentele, pașaportul român, asigurare medicală germană și tot așa mai departe. Câine nu am la moment și de aceea nici nu s-a auzit nimic."

Locuitorii din Pohorniceni spun că după acest incident vor fi mai prudenți.

"- De mai încuiat porțile, mașinile. - Dumneavoastră când parcați lăsați cheile în mașină sau le luați în casă? - În casă le luăm."

" - Noi ne protejăm. - Cum vă protejați? - avem lumină electrică în jurul casei. Încuiem noaptea porțile și așa mai departe. Altceva cum să te protejezi. Acum se poate de așteptat la toate."


"Eu încui poarta, de ce să mă tem? Nu are ce îmi fura mie. De Dumnezeu numai îmi este frică, dar de aceștia săracii dacă ei de pe acum au ajuns să fie închiși și iar să vină să fure. Cred că nu îi dintr-o familie ca lumea."


Primul automobil furat de minori în satul Ișnovăț, Criuleni, a fost abandonat și deja întors proprietarului.


"Automobilul de marca Volkswagen a fost deja restituit proprietarului fără careva defecțiuni tehnice însemnate. La fel careva bunuri care să lipsească din automobil nu au fost depistate."
 "Mașina furată de la Isnovăț a fost găsită la miezul nopții aici pe strada Nistreană din orașul Orhei, de către angajații Ministerului de Interne. Cel mai probabil, deținuții au abandonat automobilul după ce au depistat că o anvelopă a fost spartă. De aici pana la Pohorniceni, locul unde cei trei minori au dat din nou lovitura sunt 20 de kilometri".

Cei trei deținuți au evadat marți noaptea, pe fereastra din baia Penitenciarului nr. 10 din Goian. Unul dintre ei era condamnat la doi ani și șapte luni de închisoare pentru furt, altul - la un an și patru luni pentru furt și pungășie, cel de-al treilea a primit zece ani de pușcărie pentru viol, furt și comiterea tălhăriilor. Aceștia riscă pentru evadare până la trei ani de închisoare.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.