Menu
Embed:

Veaceslav Platon rămâne fără Casa Modei și fosta clădire a ASITO

Judecătoria Chișinău a lăsat în vigoarea decizia procurorului general privind anularea ordonanțelor emise de PCCOCS, care au determinat deposedarea omului de afaceri Vladimir Russu de două imobile în beneficiul lui Veaceslav Platon.
Vorbim despre clădirile "Casa Modei" și "Asito", achiziționate de Rusu cu peste șase milioane de euro.
Magistrații au calificat drept neîntemeiată plângerea avocaților lui Platon, care au cerut anularea deciziei lui Stoianoglo.

Anterior, procurorul general a constat că PCCOCS a intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate și a aplicat incorect legea atunci când a recunoscut
cele două imobile drept corpuri delicte, iar ca urmare au fost puse sub sechestru și au ajuns în folosința lui Platon. Asta după ce omul de afaceri Vladimir Russu a reclamat public faptul că a devenit victima unui atac raider coordonat de Veaceslav Platon, cu complicitatea procurorilor PCCOCS.

De asemenea, Stoianoglo a solicitat Curții Supreme de Justiție să anuleze toate hotărârile judecătorești care i-au permis lui Platon să preia imobilele ce aparțin companiei lui Vladimir Rusu. Atunci, Procuratura Generală a precizat că în cazul în care hotărârile judecătorești nu vor fi anulate, țara noastră ar putea fi condamnată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.