Menu
Embed:

Vlad Ciobanu, bolnav de leucemie. Actorul este internat într-un spital din Iași

Veste tristă în lumea artei. Actorul Vlad Ciobanu, în vârstă de 53 de ani, a fost diagnosticat cu leucemie. El este internat la Institutul Regional de Oncologie din Iași și are nevoie de sânge pentru transfuzie urgentă de trombocite și eritrocite.  Pe rețelele de socializare, familia artistului a cerut ajutorul oamenilor cu inimă mare. Vlad Ciobanu a devenit cunoscut publicului larg după prestația sa în filmul  "Luceafărul",  regizat de Emil Loteanu și turnat în 1987. Rolurile în care a mai excelat în scenă au fost Hamlet, Macbeth și Don Juan.

 


Despre boala actorului a anunțat fratele acestuia, într-o postare pe Facebook.

"Năpasta vine când nu te aștepți. Fratele meu, actorul și regizorul Vlad Ciobanu este grav bolnav, internat la Institutul Regional Oncologic din Iași. Medicii sunt foarte buni și spitalul e una dintre instituțiile medicale de top din România. Dar vă rugăm și pe voi să ne ajutați. Vlad are nevoie de transfuzii de sânge," a scris Vitalie Ciobanu.

Acesta a anunțat că fratele său va începe chimioterapia în data de 13 iulie și va avea nevoie de transfuzie de trombocite și eritrocite, iar donatorul nu trebuie să fie fost bolnav de hepatită. Pentru a găsi cât mai rapid donatori, prietenii regizorului s-au mobilizat și au distribuit anunțul pe rețelele de socializare. Bogdan Crețu, un prieten de familie, a scris că șansele lui Vlad Ciobanu depind de transfuzii. E nevoie de sânge. Acel lichid roșu care curge prin vene. Viață.

Mai mulți cunoscuți de-ai actorului au cerut să fie creată o platformă de donații pe care vor putea să doneze din puținul care îl au. Fratele actorului a spus că în curând urmează să inițieze și o campanie de colectare de fonduri, întrucât tratamentul e costisitor, iar orice contribuție oricât de mică va însemna pentru Vlad un pas spre sănătate.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.