Menu
Embed:

În acest an, tu devii sărbătoare! Pandemia de COVID-19 nu amână Sărbătoarea Națională - Ziua Vinului

Pandemia de COVID-19 nu va umbri în totalitate sărbătoarea dedicată Zilei Naționale a Vinului. Chiar dacă evenimentele tradiționale din Piața Marii Adunări Naționale, care adunau în ceilalți ani mii de moldoveni și turiști din diferite colțuri ale lumii au fost anulate, organizatorii și-au propus să păstreze tradiția cu o vechime de aproape 20 de ani. Astfel, în acest an, Ziua Națională a Vinului va fi desfășurată online.

"Anul acest nu vom organiza petrecere, în schimb, în casa fiecăruia dintre noi, se va deschide o sticlă de vin bun, iar asta este cu adevărat sărbătoare!" 


Sloganul evenimentului, care este unul sugestiv: "Eu deVIN sărbătoare" ne îndemnă să stăm acasă, în sânul familiei sau alături de prieteni și să gustăm vinurile moldovenești. Organizatorii și-au propus să facă o retrospectivă a acestei sărbători, marcată pentru prima dată în țara noastră în anul 2002, astfel că posturile de radio și TV vor difuza emisiuni și ediții speciale despre industria vinului și personalități care au marcat sectorul vitivinicol.

"Partea festivă, cu premierea producătorilor, va fi desfășurată cu toate măsurile de rigoare în Centrul Capitalei, acolo vor fi înmânate principalele premii, avem deja vreo zece, dar mai urmează, câștigătorul încă nu l-am identificat, urmează să fie hotărârea Guvernului și vom anunța atunci."

"În Piața Marii Adunări Naționale va fi doar decernarea premiilor, dar toate întreprinderile își vor deschide ușile pentru degustație, expoziție sau crame, pentru cele mai bune vinuri care le dețin. Ei vor fi alături cu programe culturale la ei în întreprindere. "

Iar vinările din țară au pregătit programe speciale, dar cu respectarea tuturor măsurile de siguranță.

" Din roada acestui an, vom crea un vin înverșunat, trecut prin încercarea distanțării, care va ieși ca-n poveste, un vin și mai bun, și mai apreciat în lumea mare!"

"Noi planificăm un eveniment cu o cină selectă, în parteneriat cu un restaurant din Capitală, ne vom axa pe degustarea vinurilor premiate la Modus vini, vom avea o mică sărbătoare și la vinărie. Activitățile nu se rezumă doar la Capitală, vom extinde sărbătoarea la vinărie."

Organizatorii și-au mai propus să amenajeze în centrul Capitalei o expoziție de etichete pentru sticle de vin, de la cele de acum o sută de ani, până la cele care mai pot fi văzute și acum pe rafturile magazinelor. Ziua Națională a Vinului a ajuns la cea de-a XIX-a ediție, iar în acest an va fi marcată în zilele de 3 și 4 octombrie.


" Anul acesta, fiecare devine sărbătoare! Eu devin sărbătoare!"

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.