Menu
Embed:

"Hamlet în sos picant"! Este o nouă piesă inclusă în repertoriul Teatrului Național "Mihai Eminescu"

Premieră la Teatrul Național "Mihai Eminescu" din Capitală. Nouă actori vor veni în fața spectatorilor cu piesa "Hamlet în sos picant" în regia lui Alexandru Cozub. Piesa de comedie scrisă de Aldo Nicolaj este o reinterpretare a capodoperei lui William Shakespeare, unde tragedia este văzută prin prisma aromelor din bucătăria castelului.

Regizorul spectacolului "Hamlet în sos picant", Alexandru Cozub, ne-a povestit că a început să lucreze la această piesă înainte de pandemie și este mai mult comică decât tragică.

”Avem 82 de feluri de mâncare. Sunt pregătite cu dragoste de către Froggy, care este bucătarul acestei bucătării. Este bucătăria palatului Elsinore, unde se petrece povestea lui Hamlet. Este povestea lui Hamlet, văzută prin prisma acestor bucătari.”

Alături de Froggy, în bucătărie și-au făcut loc Cathy, soția sa, fiica lor Inge, o tânără plină de viață, dar și Grunter cu Breck, o pereche de nebuni. Talentatul bucătar Froggy va fi interpretat de actorul Petru Hadârcă.

"Este cel care stă în umbră, dar totodată este în prim plan la curtea regelui. Este cel care face ca lucrurile într-un regat să decurgă în mod normal și sănătos, începând de la stomac."

Rolul lui Hamlet va fi jucat diferit în această piesă, susține actorul Ghenadie Gâlcă.

”Este o intrare mai dificilă pentru că nu este un Hamlet clasic, este un Hamlet așa tăvălit, împins într-un sos picant oferit de către autorul Aldo Nicolaj. Personajul meu transmite o poftă de viață, o poftă de a trăi azi, acum. Un spectacol care are multă culoare.”

Iar rolul mamei lui Hamlet i-a revenit actriței Margareta Pântea. Chiar dacă are o experiență de peste 20 de ani pe scenă, aceasta susține că are mari emoții.

"Sunt Gertrude, mama lui Hamlet. O femeie neiubită, fără dragoste și care își găsește alinare în păhăruț și un biscuite. Pentru mine este o provocare. Nu prea am făcut asemenea gen de roluri și mi-a fost destul de dificil."

Biletele pentru spectacolele din data de 30 și 31 octombrie au fost deja vândute, însă piesa se va regăsi în repertoriul din luna noiembrie a Teatrului Național "Mihai Eminescu". Prețul unui bilet este de 200 de lei.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.