Menu
Embed:

Nicolae Botgros, diagnosticat recent cu COVID-19, se află în continuare în stare gravă, dar stabilă

Conducătorul orchestrei "Lăutarii", Nicolae Botgros, care a fost diagnosticat cu COVID-19,  se află în continuare în stare gravă, dar stabilă. Informația a fost confirmată de Dorina Arseni, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă din Capitală. Maestrul este internat în secția Reanimare a spitalului. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a menționat în cadrul ședinței de Guvern că protocolul de tratament al artistului a fost coordonat cu medici de la Paris.

"Se atestă o dinamică pozitivă, dinamică determinată spre însănătoșirea maestrului, imagistic se atestă resobția inflamației pulmonare, saturația este una bună statutul psihologic al maestrului este pozitiv, aici vreau să aduc sincere mulțumiri medicilor care asigură tratarea și nu doar a maestrului , tactica de tratament a fost coordonată cu un spitalul Universitar din Paris"

Potrivit medicilor, artistul a petrecut 12 ore cu masca de oxigen, iar alte 12 la ventilarea noninvazivă. Conducătorul orchestrei Lăutarii, Nicolae Botgros, a fost diagnosticat cu COVID-19 acum o săptămână, iar din cauza complicațiilor bolii, a ajuns la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală. Fiul dirijorului, Corneliu Botgros, a declarat anterior pentru postul nostru de televiziune că pe lângă tatăl său, mai mulți membri ai orchestrei au fost infectați cu noul coronavirus. 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.