Menu
Embed:

Doliu în lumea artei! Actorul Vlad Ciobanu a fost petrecut pe ultimul drum

Doliu în lumea artei! Actorul Vlad Ciobanu a fost petrecut astăzi pe ultimul drum. Aproape 200 de oameni au venit să-și ia rămas bun la Teatrul "Luceafărul" din Chișinău, unde au răsunat ultimele aplauze. Alături de rudele îndurerate, au venit oameni de cultură și politicieni.

La Teatrul "Luceafărul" au venit pe rând colegi de teatru, oameni de artă și admiratori ai artistului.

"E o mare pierdere nu numai pentru teatru, dar și pentru Republica Moldova și România".

"E o pierdere mare pentru lumea teatrală din Moldova. A fost un mare actor, pedagog, regizor și un om extraordinar de bun."

"A fost un om de o cumințenie extraordinară, unul dintre cei mai mari actori ai țării, ai neamului. Se spune că oameni de neînlocuit nu sunt, dar în lumea artei e altceva."

"Pentru mine, oricum, a rămas întruchiparea lui Eminescu și a geniului creator, care și-a dat măsura în câteva domenii, sigur ca actor, sigur ca fondator de școală, ca om care a crescut generații."

Vitalie Ciobanu, fratele actorului, a povestit că din luna iulie el se trata de leucemie la Institutul Regional de Oncologie din Iași. Fiind cu organismul slăbit după chimioterapie, Vlad Ciobanu s-a îmbolnăvit și de COVID-19. După două săptămâni de luptă cu boala, actorul a decedat la Spitalul de Recuperare din Iași.

"Nu pot vorbi despre el la timpul trecut. A fost un spirit viu, independent, cu o personalitate, un mare sufletist, un om inimos, săritor la nevoie, foarte sensibil, poate prea sensibil și foarte bun, blajin ca om, o lumină, un om luminos, un chip senin."

Să-i aducă un omagiu actorului au venit și oficiali.

"Este o mare tragedie ceea ce s-a întâmplat. Și pentru noi toți Vlad va rămâne ca un actor, regizor foarte talentat și un om minunat!".

"Să ne gândim pentru aleea muzicienilor sau compozitorilor. La Plămădeală pentru aleea pictorilor și trebuie să ne gândim și pentru actorii și regizorii mari. Avem o mică expunere în regiunea cinematografului, dar mi-aș dori să avem o abordare mai largă".

Vlad Ciobanu a lăsat în urma sa o carieră impresionantă, dar și o soție îndurerată cu doi copii, un băiat și o fată.

"Această întrebare a fi, sau a nu fi și-a pus-o pe parcursul activității lui teatrale. A fost un spirit neîmpăcat, neliniștit".

Legenda teatrului și cinematografiei moldovenești, Vlad Ciobanu, a devenit cunoscut pentru rolul lui Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul”. În unul dintre ultimele sale interviuri, actorul a vorbit cu mari emoții despre rolul care l-a consacrat.

"Unicul meu film a fost Luceafărul filmat la TeleFilm. Lumea filmului în special îmi era bineînțeles că străină, pe cât de interesantă pe atât de dură și complicată și neclară pentru mine. Cu maestrul Loteanu nu pot să spun că am avut o relație lungă, clară era destul de dur și principial la filmări".

AMB "Din moși strămoși în limba poporului său acest corp ceresc se numește Luceafărul. 30 de ani mai târziu va scrie capodopera vieții sale. Ca orice copil al acestei lumi și el s-a născut pentru o viață lungă și fericită."

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.