Menu
Embed:

Au protestat alergând. Participanții au cerut reconstruirea stadionului Republican

Încă un protest, mai puțin obișnuit, a avut loc astăzi în preajma stadionului Republican. Aproximativ 100 de oameni au alergat în jurul fostului edificiu sportiv, pentru a sensibiliza autoritățile nu prin vorbe, ci fapte. Participanții au cerut reconstruirea stadionului, care se află în paragină de opt ani.

Oamenii spun că s-au mobilizat după ce acum o lună, Guvernul a anunțat decizia de a vinde stadionul republican unui potențial investitor.

"Noi vrem să arătăm poziția noastră civică față de situația acestui edificiu. Nu pot anumite lucruri să se întâmple chiar în așa mod. Cum să treacă un stadion de o așa valoare în mâinile unor persoane străine. Nu este corect așa", a spus participantul Pavel.

"Vrem un stadion în orașul nostru, unde oamenii să poată face sport. Mai puține centre comerciale să fie, aceastea nu trebuiesc", a zis participanta la maratonul-protest Iulia.

La această etapă, autoritățile caută o echipă pentru a evalua valoarea reală a edificiului. Estimativ, Stadionul Republican ar costa acum 21 milioane de euro.

"Eu știu să autoritățile au bani pentru a reconstrui stadionul. Cu siguranță sunt investitori interesați în reconstrucția edificiului", a afirmat organizatorul Dmitrii Voloșin.

Profir Tanașiuc este cel mai vârstnic participant al maratonului. Bărbatul își amintește cu nostalgie de perioada studenției, când practica sportul pe acest stadion.

Stadionul Republican a fost inaugurat în anul 1952. În 2007 el a fost închis pentru a fi reparat, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Sursa Foto: publika.md

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.