Menu
Embed:

Povara meseriei după 50 de ani

"Degeaba sunt calificați, dacă nu îi angajați". Cu această frază autoritățile române se adresează zilnic, prin intermediul spoturilor sociale, către angajatori în încercarea de a-i convinge să ia la muncă oameni trecuți de 55 de ani.

Această problemă nu este însă doar a astatului vecin. Republica Moldova se confruntă și ea cu o rată mare a șomajului în rândul persoanelor vârstnice.

Aproape fiecare al treilea șomer înregistrat în Capitală are peste 50 de ani, iar angajatorii evită să-i ia la muncă, fie din cauza vârstei, fie că trebuie să le plătească mai mult pentru că au experință mai mare.

Povara carierelor noastre - sună retoric, dar adevărat. În Moldova, anii îmbătrânesc la propriu, înainte de timp, capacitățile oamenilor de a munci.

Cu cât vârsta este mai înaintată cu atât mai mult scad șansele de a găsi un loc de muncă, iar să te trezești șomer la 50 de ani în țara noastră este ca și cum ți-ai semna sentința. În această situație sunt mii de oameni. Numai în capitală:

"De la începutul anului 2015, la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Chișinău, au fost înregistrate circa 4 mii de persoane. Dintre acestea, 27%, adică o mie și ceva de persoane, sunt cu vârsta trecută de 50 de ani", a spus șefa Centrului de Informare a Pieței de Muncă, Ala Cuciuc.

Raisa Luchian este una dintre persoanele care în ultimii trei ani a bătut pragurile multor întreprinderi, dar și târgurilor de locuri de muncă.

"Am fost la toate târgurile de joburi și este straniu că se oferă locuri de muncă doar pentru tineri, dar cu cine m-am întâlnit acolo sunt cam de vârsta mea", a zis șomera Raisa Luchian.

28 de ani din cei 54, pe care-i are, i-a dedicat calculelor. A activat și în calitate de economist, și contabil, și director economic, la uzina de tractoare. Însă, odată cu privatizarea întreprinderii, a fost nevoită să renunțe la job.

"Atunci când m-am eliberat de la uzină eram încrezută că cu stagiul meu de muncă, cu cunoștințele care le am și setea de a cunoaste mai departe, mă voi angaja ușor. Când un an nu, al doilea nu. Am fost într-o depresie. Îmi lipsește foarte mult comunicarea, parcă ești inutilă", a spus șomera Raisa Luchian.

De un an, este în căutarea unui loc de muncă și Anatol Marin. În câteva săptămâni face 50 de ani, dintre care 17 i-a dedicat pegagogiei. La Centrul de Informare a Pieței Muncii din capitală vine cu regularitate. Cine știe, poate una din zile îi va fi cu noroc.

"Am avut mai multe încercări, dar mi se spunea totdeauna că n-am trecut concursul. Uite că au fost și alții și uite că nu am fost eu cel ales", a spus șomerul Anatol Marin.

Și Irina Pavlova, contabilă de meserie, nu-și poate găsi de-un an un loc de muncă potrivit, chiar dacă piața abundă în cereri.

"Nu pot găsi de lucru. Sunt motive obiective. În primul rând limba română. Din prag, întreabă limba de stat și la revedere. Și vârsta - 52 de ani. Nu prea bună vârsta pentru că ei vor 25 - maxim 30. Dacă, anterior la 50 de ani se considera că ești în floarea vârstei - și experiență, și cunoștințe, totul este - acum la 50 de ani te consideră vechitură, produs uzat", a zis șomera Irina Pavlova.

Și asta se întâmplă nu doar din cauza vârstei. Cerințele angajatorilor s-au schimbat, spun specialiștii în domeniu. Aceștia caută persoane cu abilități de utilizare a computerului și care cunosc bine măcar o limbă străină. În plus, cel mai mult pe piață sunt căutați meseriașii.

"Dacă persoana este înregistrată la ANOFM, primește statut de șomer, profesia nu este solicitată pe piața muncii sau sunt contraindicații medicale, or alte probleme, este o posibilitate de a trece un curs de instruire. În 2015, pe municipiul Chișinău, sunt propuse circa 25 de meserii. Dacă dorești mergi și te instruiești", a afirmat șefa Centrului de Informare a Pieței de Muncă, Ala Cuciuc.

Chiar și așa, ușile unor angajatori oricum rămân închise pentru șomeri.

"În speranța că o să pot să mă angajez, am făcut cursuri aprofundate de calculator, softuri de contabilitate, CV-ul mi l-am pregătit. Ca director economic, am studiat toată legislația, și codul muncii. Aș putea să lucrez pe resurse umane. Am fost la câteva interviuri și mi s-a spus că sunt prea bună pentru ei. Atunci când îți propune după un stagiu de 28 de ani, o mie și jumătate salariu, asta o să-mi ajungă numai pentru transport și mâncare", a zis șomera Raisa Luchian.

Autoritățile sunt de părere că prin îmbătrânirea activă numărul șomerilor va fi redus, iar economia țării va avea numai de câștigat.

"Și în contextul restructurării Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, vom atrage atenția pe viitor la două componente. Una ține de persoanele în etate, instruirea lor pentru o viață activă în domeniul muncii și pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități. Aici există și un proiect al UE în parteneriat cu ministerul Educației, care se va ocupa cu educația vocațională a persoanelor cu nevoi speciale și acolo pot fi incluse și persoanele în etate pentru obținerea unor deprinderi profesionale pentru nivelul lor care sunt utilizate și cerute", a afirmat ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Mircea Buga.

Un plus în acest sens îl poate avea și majorarea vârstei de pensionare, așa cum recomandă partenerii de dezvoltare, doar că, potrivit ministrului Muncii, acest lucru trebuie făcut, inclusiv la nivel legislativ, după o analiză minuțioasă a problemei respective și în baza unei formuli acceptată de toată societatea.

Și dacă în țara noastră abia se duc dezbateri în acest sens, în România campania de promovare a îmbătrânirii active rulează încă din 2007.

În luna septembrie, în Republica Moldova, erau înregistrate oficial peste opt mii de locuri vacante de muncă.

Sursa Foto: hotnews.ro

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.