Menu
Embed:

Ploaia de astăzi a inundat un bloc de locuințe fără acoperiș din sectorul Botanica al Capitalei

Ploaia puternică a inundat un bloc de locuințe cu 4 nivele din sectorul Botanica al Capitalei. Clădirea a rămas fără acoperiș acum 9 ani, după ce o companie de construcție, care a falimentat, și-a asumat angajamentul să construiască o mansardă, pe care așa și nu a finalizato. Astfel, la fiecare ploaie, apa ajunge în mai multe apartamente și în scara blocului. Responsabilii din cadrul Direcției Locativ Comunale spun că nu pot interveni întrucât clădirea este proprietate privată.


"Am ieșit să verific cutia poștală. E pur și simplu..., ...scară, e strașnic. Nu pot ieși să-mi verific cutia poștală. E ud totul și curge apă."


Aceste imagini au fost filmate de către o locatară. Oamenii spun că în timpul ploii, scările blocului s-au transformat într-o cascadă.


"Până aici ajungea apa. Se vede că încă este ud. Avem două mături. Cu ele am scos toată apa din scara blocului ca să putem ieși."

Unii locatari fac haz de necaz și spun că la fiecare ploaie sunt nevoiți să stea cu umbrele în propriile apartamente. Svetlana Lișiuc a scos apa din casă cu căldările.


"De acolo curge apa, din acele găuri. E un adevărat coșmar. Am pus niște cârpe, să salvăm vecinii."

Alina Culaghina spune că toate investițiile pe care le-a făcut anul trecut în reparația imobilului, s-au scurs pe apa sâmbetei.


"Tavanele extensive, gips cartonul o să se deterioreze cu timpul. La fel și rețeaua electrică. În ultimii ani a început să ne plouă mai tare în bloc. În scara blocului e cea mai gravă problemă."

Din cauza umezelei permanente, pereții și tavanele de la toate nivelele blocului au început să se macine.

"Pe acoperișul casei, unde, acum cîțiva ani au demarat lucrările de construcție a mansardei, apa nu are unde să se scurgă, iar pe alocuri s-au format băltoace enorme. Mai devreme sau mai tîrziu, toată umezeala va ajunge, cel mai probabil, sub formă de igrasie în apartamentele locatarilor de la celelalte nivele."

Responsabilii din cadrul Direcției Locativ Comunale și Amenajare Chișinău cunosc problema locatarilor, însă nu pot interveni: atât blocul, cât și acoperișul unde urma să fie construită o mansardă sunt proprietăți private.

"Compania respectivă a intrat în insolvabilitate. În repetate rânduri am apelat la acest administrator pentru a clarifica situația. Cu regret până acum aceștia nu și-au onorat obligațiunea și având în vedere că este o construcție privată suntem limitați în acțiunile noastre".


Am încercat să aflăm de la administratorul firmei care și-a asumat angajamentul de a construi mansarda dacă lucrările vor fi reluate și duse la bun sfârșit. Acesta însă nu ne-a răspuns la telefon.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.