Menu
Embed:

Autoritățile au instituit Cod Roșu de Covid-19 în mai multe regiuni ale țării

Stare de alertă în toată țara. Din cauza numărului mare de îmbolnăviri de COVID-19, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a emis cod roșu în mai multe regiuni ale țării. Avertizarea intră în vigoare în data de 1 octombrie. Detalii la acest subiect aflăm de la colega mea Cristina Gavrilenco.

Potrivit datelor statistice, unul dintre cele mai afectate de COVID-19 este municipiul Chișinău. În ultimele două săptămâni, aici a fost înregistrată o incidență de aproximativ 600 de cazuri la 100 de mii de locuitori. Cu peste 60 de cazuri mai puține s-au înregistrat în raionul Basarabeasca, iar în raionul Ialoveni sunt 295 de cazuri de COVID-19. Cod roșu de alertă a fost instituit și în raionul Șoldănești, unde sunt 260 de cazuri, urmat de Edineț cu 253 de cazuri la 100 de mii de oameni. Nici în municipiul Bălți situația nu este mai bună. În ultimele două săptămâni, incidența cazurilor de COVID-19 a fost de 240 la 100 de mii de persoane. Sub cod roșu de alertă au fost plasate și alte raioane precum Cimișlia, Nisporeni, Anenii Noi și Vulcănești. Potrivit autorităților, Codul roșu de alertă presupune posibilitatea de a institui unele măsuri precum închiderea școlilor, interzicerea adunărilor în masă sau izolarea la domiciliu. Sub Cod portocaliu de alertă, care presupune instituirea unor restricții mai blânde, au fost plasate raioane precum Taraclia, unde a fost înregistrată o incidență de 94 de cazuri la 100 de mii de locuitori. Acesta este urmat de alte raioane precum Briceni, Căușeni și Fălești. Cele mai puține cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în raionul Leova, singurul care se află sub Cod galben de alertă. Potrivit autorităților, toate acțiunile vor fi coordonate în prealabil cu reprezentanții Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.


''În funcție de codul de alertă care a fost stabilit se vor lua măsuri care vor fi ajustate. Aici vizează măsurile de organizare a activităților instituțiilor preșcolare, instituțiilor școlare și gimnaziale, liceale. Organizarea activităților piețelor, a transportului public, organizarea diferitor tipuri de ceremonii. ''

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.