Menu

Noul procuror general promite că nu se va implica în instrumentarea dosarelor penale

Corneliu Gurin spune că va modifica regulamentul instituției pe care o conduce, pentru ca procurorii să fie cât mai independenți de șefi. Gurin speră că deputații vor pune punct, cât mai repede, suspiciunilor că ar fi fost numit ilegal la șefia Procuraturii, precizând că aceste discuții afectează activitatea instituției.

Corneliu Gurin se arată sigur că intenția deputaților PCRM și PLDM de a anula numirea sa în funcție este provocată de situația politică tensionată. În același timp, noul procuror general spune că atunci când i s-a propus această funcție, a primit garanții că la mijloc nu e un târg politic.

Deși joi se așteaptă ca deputații PLDM și PCRM să anuleze numirea sa în funcție, Gurin afirmă că legea nu prevede o astfel de posibilitate.

Corneliu Gurin pledează pentru ca procurorii să aibă statut de magistrat, pentru a avea independență, inclusiv față de procurorii-șefi.

Pe biroul de serviciu a găsit cinci telefoane. Deși spune că deocamdată nu a fost sunat de niciun demnitar, procurorul general a găsit un ac de cojoc pentru "legea telefonului".

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.