Menu
Embed:

Protestele anti-Lukașenko par să scape de sub controlul autorităților de la Minsk. Manifestanții au ieșit în stradă pentru a treia zi consecutiv

Situația se agravează la Minsk, Belarus, acolo unde unde a treia zi consecutiv au loc proteste anti-Lukașenko.
Oamenii legii au bătut manifestanții cu picioarele și bâtele și au tras focuri de armă în direcția mașinilor.
Presa străină scrie că zeci de persoane ar fi fost rănite, fără a preciza numărul exact al victimelor.
Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Din spusele protestatarilor, oamenii legii accidentează intenționat mașinile care claxonează, apoi îi rețin pe șoferi.

"Două mașini se deplasează cu viteză. Se ciocnesc. Îngrozitor. Jeepul lovește cealaltă mașină mică."

Imagini șocante au fost surprinse în fața unui bloc de locuințe. Din clădire a fost aruncată o ușă peste un grup de polițiști care băteau cu picioarele un protestatar pus la pământ.

"- Ce faci? Luați mâinile de pe el!"

În timpul manifestației, printre cei reținuți a fost și un adolescent.

"- Nu vă este rușine? Ați bătut un copil.
- Am 15 ani."

Presa străină scrie că cetățenii din Belarus au acumulat pe internet în jur de un milion de dolari pentru cei răniți și reținuți. Colectarea banilor a început cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezindențiale, oamenii anticipând astfel ceea ce se întâmplă în prezent. Între timp, la o reuniune care s-a desfășurat marți, liderii celor 27 de țări membre ale Uniunii Europene au ajuns la concluzia că alegerile de la Minsk nu au fost nici libere, nici corecte. Oficialii au adăugat că blocul comunitar ar putea adopta sancțiuni împotriva persoanelor responsabile de violențe, de arestări nejustificate și de falsificarea rezultatelor scrutinului. Protestele violente au început după prezidențialele de duminică, când Alexandr Lukașenko a fost desemnat învingător. Acesta a obținut 80 de procente din totalul sufragiilor, în timp ce principala sa oponentă, Svetlana Tihanovskaia, fostă profesoară de engleză, aproape 10 la sută din voturi. La scurt timp după închiderea secțiilor de votare, Tihanovskaia a fugit în Lituania, de unde a făcut apel la oprirea protestelor din Belarus.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.