Menu

Greșeli frecvente pe care le faci și care distrug bateria telefonului (VIDEO)

Bateria se consumă mult mai rapid decât în modul obișnuit? Sticla telefonului nu mai este atât de transparentă, telefonul începe să frâneze?

Totul pentru că nu știi cum să îl folosești. 

Dacă obișnuiți să țineți încărcătorul în rucsac sau bateria externă pentru ca să vă încărcați mereu telefonul înseamnă că deja ați încălcat mai multe reguli de utilizare a acestuia.

Cu cât mai multă lumină emite cu atât consumă mai mult. Pentru a economisi bateria, micșorați timpul de oprire a ecranului și opriți vibrațiile de la tastatură.

GPS-ul și bluetooth-ul consumă și ele destul de mult, motiv pentru care după necesitate folosiți modul power saver.

De asemenea, nu lăsați bateria să se descarce la maximum și nu o încărcați până la 100 de procente. Cea mai optimă metodă este intervalul de la 40, la 80 procente. În așa fel, bateria își poate extinde viața până la 3 ore.

Portul de încărcare și portul pentru căști trebuie periodic curățat de praf. De fierare dată când introdecți cablul în telefon împingeți și praful în interiorul telefonului, iar acesta grăbește defectarea telefonului.

Folosește încărcătorul original. Un încărcător ieftin ar putea să aibă fluctuații de tensiune care ar putea să vă defecteze telefonul.

Atât temperaturile prea ridicate cât și cele prea scăzute dăunează telefonului. Nu lăsați telefonul la lumina directă a soarelui și potejați-l de frig. Totodată, nu ștergeți ecranul telefonului cu detergenți de spălat geamurile, întrucât acestea îl pot distruge.

Telefonul are și el nevoie de odihnă. Oprește telefonul cel puțin o dată pe săptămână, acest lucru îi va prelungi viața.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.