Menu

Rubrica #CCC. Care sunt cele Cinci Chestii Curioase pe care le-am adunat de pe net (VIDEO)

Despre prima am mai vorbit în cadrul rubricii, dar acum se pare că cei de la Instagram s-au apucat serios de treabă. Rețeau de socializare testează o nouă strategie prin care ascunde numărul de like-uri la postări. Metoda a fost testată în Canada, Japonia, Italia, Irlanda, Brazilia, Australia și Noua Zeelandă. Mai mult decât atât, poate ajunge să fie implementată și în Anglia și America în câteva luni. Cei care utilizează Instagram pot da în continuare like, dar nu mai pot vedea câte a adunat poza respectivă. Inițiativa a apărut pentru a reduce anxietatea persoanelor care nu primesc destule aprecieri. În urma unor studii, s-a descoperit că rețelele de socializare pot cauza depresie, gânduri de sinucidere și pot crește riscul de anxietate și izolare socială.

Ați observat și voi că-n ultima săptămână toată lumea îmbătrânește pe rețelele sociale. Se întâmplă datorită sau din cauza aplicației FaceApp, lansată de ruși. Zic din cauza fiindcă se pare că programul a stârnit multe controverse legate de securitate, iar mai nou, a fost pornită o investigație la FBI, la inițiativa unui senator american, care presupune că toate datele sunt transmise prin intermediul ei, Moscovei. Aplicația, care are sediul în Saint Petersburg, cere utilizatorilor să predea accesul complet și irevocabil la telefonul și datele personale, iar asta este o amenințare pentru o sută de milioane de oameni care o folosesc. Deși programul există din 2017, a devenit extrem de populară după ce artiști ca Drake sau Cardi B au testat-o recent. FaceApp mai are și alte funcții, nu la fel de populare, dar care-ți permit să-ți schimbi culoare tenului, vârsta, forma feței și altele.

Veste bună pentru toți fanii Apple. Eu sunt pe Android, dar vestea nu poate fi trecută cu vederea. Pe iOS 13 vin o serie de funcții noi. Una dintre ele se dovedește însă mult mai importantă decât pare la prima vedere. Partea cea mai bună e că și telefoanele mai vechi vor trece la noul iOS și se vor bucura de această opțiune - bateria va ține mai mult. Scopul e și ca durata de viață să fie extinsă, fiindcă în prezent, după cam un an, un telefon nu mai e așa performant. De fapt, la bază stă reducerea timpului pe care iPhone-ul îl petrece încărcat până la 100%. iPhone-ul va învăța din rutina zilnică de câtă energie ai nevoie, pentru a-l încărca mai mult de 80% doar când ai nevoie de asta. Prin acest sistem, deoarece acumulatorul nu va mai supus unor cicluri complete de încărcare/descărcare, ar trebui să-și păstreze capacitatea maximă de funcționare pentru mai mult timp. Puteți încerca tactica și desinestătător, acasă. Pur și simplu nu încărcați telefonul mai mult de 80%.

De la viața telefoanelor, trecem la a noastră. Mai exact, la o soluție originală implementată de olandezi ca să o îmbunătățească. Se știe deja că albinele sunt printre cele mai importante insecte pentru echilibrul ecosistemului de pe Terra. Dacă sunt mai multe și mai muncitoare, aduc un plus de sănătate planetei noastre. Dar numărul lor scade tot mai mult din cauza poluării mediului. Olandezii însă au decis să combine două lucruri - să aducă o notă de originalitate arhitecturii din oraș și să le ofere insectelor spații verzi. În orașul Utrecht, au fost renovate peste 300 de stații de autobuz și au fost plantate pe acoperișuri flori și plante iubitoare de albine. Acțiunea va atrage albinele, va îmbunătăți calitatea aerului și va reduce temperatura exterioară și poluarea. Și toate astea, pe lângă faptul că olandezii primesc câte 19 cenți pentru fiecare km parcurs la muncă cu bicicleta.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.