Menu
Embed:

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea depusă de liderul PRO MOLDOVA, Andrian Candu, privind anularea deciziei CEC de neînregistrare în cursa electorală

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea depusă de liderul PRO MOLDOVA, Andrian Candu, privind anularea deciziei CEC de neînregistrare în cursa electorală. Hotărârea a fost pronunțată astăzi de magistrați. Candu afirmă că, dacă va fi nevoie, va merge la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

"Noi vom merge în continuare la Curtea Supremă de Justiție și o să atacăm hotărârea de astăzi a Curții de Apel. Știm că a mai fost o opinie separată în completul de judecată care a judecat această cauză câteva zile. Vom vedea și noi care sunt motivele și argumentele juridice."

Amintim că membrii Comisiei Electorale Centrale au refuzat înregistrarea lui Andrian Candu în calitate de candidat la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. CEC a constatat că listele de subscripție au fost completate eronat. Asta după ce, în șase unități administrativ-teritoriale, plafonul de 600 de semnături a fost diminuat în urma examinării. Susținătorii ar fi indicat greșit numele sau anul nașterii.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.