Menu
Embed:

Cum se tratează acasă pacienții cu forme ușoare de coronavirus și cât costă medicamentele

641 de lei. Atât l-a costat tratamentul administrat acasă, pe un pacient care se tratează de o formă ușoară de COVID-19. Bărbatul, ne-a expediat o poză cu REȚETA prescrisă de medicul de familie și s-a arătat indignat de faptul că unele preparate medicamentoase au prețuri piperate. Mai mult, doctorul i-ar fi prescris denumirea comercială a medicamentelor, deși conform procedurilor legale, acesta trebuie să indice substanța activă a preparatului.  Astfel, pacientul poate alege la farmacie producătorul dorit, în funcție de prețul medicamentului. Responsabilii de la Ministerul Sănătății ne-au spus că aceste acțiuni sunt o încălcare a regulamentului.

Un pacient cu o formă ușoară de COVID-19 a trimis pe adresa redacției noastre lista de medicamente prescrise de medicul de familie, pentru tratament la domiciliu. Nu o vom face publică pe motiv că schema de tratament este aplicată individual pacienților de către medicii de familie. Bărbatul, care a solicitat să-i păstrăm anonimatul, s-a plâns că unele preparate au costat prea mult, deși alte medicamente cu aceiași substanță activă au un preț mai mic. Am rugat responsabilii de la Agenția Medicamentului să analizeze lista preparatelor prescrise de medic și să ne spună dacă specialistul a procedat corect în acest caz.

"În regulamentul Ministerului Sănătății este scris clar că toate denumirile medicamentelor se scriu cu denumirea comună internațională ceea ce este o încălcare în rețeta dată. Este scris denumirea brandului și nu producătorul. Din start este o încălcare a ordinului Ministerului Sănătății."

Responsabilii de la Ministerul Sănătății spun că pentru a elimina astfel de situații, pacienții ar trebui să sesizeze autoritățile.

"De fiecare dată când există o asemenea problemă Ministerul Sănătății examineaza aceste cazuri și intervine. La fiecare sesizare medicii sunt atenționați referitor la probleme existente, în primul rând conducătorii instituțiilor medicale."

Potrivit celor mai recente date, în tratament activ la domiciliu se află în prezent 2538 de pacienți cu forme ușoare de COVID–19.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.