Menu
Embed:

Primele Știri - 10 August 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Covidul ne-a ajuns la os, iar cel mai grav e că încă nu vedem... lumina de la capătul tunelului! Astăzi, încă un lucrător medical și-a pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus. Iar sistemul de sănătate geme sub povara pacienților infectați cu Sars-CoV-2. Săptămâna trecută, în țară erau peste 7500 de cazuri active de COVID-19, o cifră record înregistrată de la începutul pandemiei.

2. Iar unii șoferii moldoveni continuă să gonească spre moarte! Weekendul trecut a fost marcat de 17 accidente rutiere, soldate cu o viață pierdută și zeci de persoane traumatizate. O tragedie s-a produs în raionul Ștefan Vodă, unde un microbuz de rută plin cu pasageri a fost spulberat de un automobil condus de un șofer beat. Impactul violent a băgat în spital 13 oameni, dintre care doi se zbat între viață și moarte!

3. Agricultorii ajunși la sapă de lemn anunță valul doi de proteste! Fermierii din 12 raioane anunță mâine manifestații antiguvernamentale de amploare, nemulțimiți de ajutoarele promise de autorități care nu le acoperă nici pe departe prejudiciile provocate de secetă și grindină!

4. Alexandr Lukașenko va fi "înscăunat" în al șaselea mandat consecutiv în fruntea Belarusului! Rezultatele preliminare ale scrutinului prezidențial de duminică îl dau câștigător cu peste 80 la sută din voturi! Principala adversară a liderului de la Minsk, Svetlana Tihanovskaia, acuză autoritățile de fraudă masivă, iar susținătorii ei au ieșit la proteste imediat după închiderea secțiilor de votare.

5. Un drum pavat cu promisiuni deșarte sau dăm prin gropile ignoranței! Acum patru ani, autoritățile promiteau să transforme traseul Șolcani - Arionești din nordul în țării într-o "capodoperă de milioane de euro". În realitate, astăzi, sectorul de drum cu o lungime de peste 30 de kilometri arată ca după bombardament.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.