Menu
Embed:

Sistemul de sănătate geme sub povara pacienților infectați cu Sars-CoV-2. Săptămâna trecută, în țară erau peste 7500 de cazuri active de COVID-19

Situația epidemiologică în Republica Moldova se înrăutățește. Săptămâna trecută, în țară erau înregistrate peste 7500 de cazuri active de COVID-19. Este cel mai mare număr de până acum, potrivit expertului economic Veaceslav Ioniță, care a prezentat o analiză a datelor din ultimele trei săptămâni.

Potrivit studiului realizat de Veaceslav Ioniță, săptămâna trecută se îmbolnăveau, în medie, câte 328 de oameni pe zi. Mulți bolnavi s-au înregistrat și în ultima săptămână din iulie, dar în capul listei este a treia săptămână din iunie, când au fost înregistrate, în medie, peste 350 de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi. Mai mult, expertul spune că gravitatea situației poate fi constatată și după numărul de cazuri active, adică bolnavii care în prezent au parte de tratament. Ieri, numărul acestora a trecut de 7500. Potrivit lui Ioniță, pentru a ajunge de la cinci până la șase mii de cazuri active de COVID-19 ne-a luat o lună și jumătate, însă de la șapte mii până la 7500 a ajuns în doar trei zile. Astfel, potrivit lui Veaceslav Ioniță, situația de săptămâna trecută este cea mai gravă de la începutul pandemiei. Expertul afirmă că situația privind răspândirea coronavirusului este mai clară atunci când analizăm graficul cu numărul cazurilor noi înregistrate în ultimele 3 săptămâni.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.