Menu
Embed:

Traseul Șolcani - Arionești, din nordul țării, care urma să fie dat în exploatare acum doi ani, nu este reparat nici până în prezent

Traseul Șolcani - Arionești, din nordul țării, care urma să fie dat în exploatare acum doi ani, nu este reparat nici până în prezent. Plin de gropi, drumul este spaima șoferilor, întrucât e aproape impracticabil. Potrivit autorităților, reabilitarea acestuia urma să înceapă acum patru ani, însă agenții economici responsabili de acest proiect au falimentat, iar contractele au fost reziliate. Pentru că a ajuns într-o stare extrem de gravă, acum, reparația tronsonului va costa statul mult mai mult decât cu patru ani în urmă.

Porțiunea de drum Șolcani - Arionești, care urma să se schimbe la față încă acum doi ani, în prezent, arată dezastruos - murdară și plină de gropi. Grav e că în toți acești ani, companiile care trebuiau să o repare, nici nu s-au ocupat de întreținerea tronsonului.

"Iaca, vedeți, de la Benzinărie și până la Otaci e așa. Nu știu, plătim asigurarea, plătim revizia tehnică și nu e niciun efect. Dar de ce e așa, pentru că nu se face nimic. Dar de ce nu se face nimic? Cei mai mari trebuie să facă, ce, o să ne apucăm noi?"

"Eu aici locuiesc. Dacă nu au unde distruge mașina, aici o distrugi."

"E foarte rău. Noi nici motorina nu ne-o scoatem și în fiecare zi trebuie să mergem cu mașina în service."

"Am schimbat deja de trei ori sticla. Tot o schimb și se strică, dar ei nu fac nimic. Tot promit de trei, patru ani. - Și nu au făcut? - Nu au făcut nimic."

În 2016, un consorțiu, format din trei companii, s-a angajat să reabiliteze drumul. Proiectul urma să fie realizat timp de doi ani, iar suma investiției se ridica la 17,8 milioane de euro. De atunci însă, planurile au rămas doar pe hârtie. Statul a reușit dar să rețină de la antreprenori garanția pentru buna executare a lucrărilor, în mărime aproximativ șapte milioane de euro. Doar că acum, pentru reabilitarea tronsonului, cu o lungime de 31 de kilometri, este necesară suma de 24 de milioane de euro.

"Urmare a reproiectării s-au majorat costurile pentru aceste lucrări cu aproximativ 15 procente, dar acest proiect urma să fie finanțat de BERD. Cu părere de rău, după reproiectare nu au fost suficienți bani pentru a relansa proiectul de licitații. Astfel, acum suntem în căutarea surselor financiare necesare pentru a achiziționa aceste lucrări."

Nu este prima dată când proiectele de reabilitare a drumurilor naționale se întind până la nesfârșit, din cauza agenților economici care se angajează în astfel de lucrări. Unul dintre cele mai sonore cazuri este cel privind reabilitarea tronsonului Chișinău - Ungheni, care trebuia să fie dat în exploatare în 2016. Așa cum lucrările nu au fost încheiate până acum, autoritățile vin cu o nouă promisiune - că drumul va fi gata la sfârșitul acestui an. O situație similară a avut loc în cazul reabilitării drumului Hîncești - Lăpușna, unde lucrările au început în 2014 și urmau să fie finalizate în 2016. În luna iunie a acestui an, lucrările erau gata doar pe jumătate.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.