Menu
Embed:

Democrații îi cheamă la dialog pe deputații de la PSRM, PAS și Platforma DA ca să discute despre cele mai stringente probleme ale țării

Democrații îi cheamă la dialog pe deputații de la PSRM, PAS și Platforma DA ca să discute despre cele mai stringente probleme ale țării. Este vorba despre situația în agricultură provocată de secetă, lupta cu pandemia de COVID-19 și asigurarea unor alegeri prezidențiale libere și corecte. Anunțul a fost făcut de președintele PDM, Pavel Filip, în cadrul unui briefing. Deputații PAS și Platforma DA susțin această idee, dar în același timp pledează pentru convocarea unei ședințe parlamentare extraordinare. Și socialiștii și-au dat acordul de a participa la discuții.

Liderul PDM, Pavel Filip, a precizat că democrații vor discuta pe platforma parlamentară doar cu socialiștii, deputații PAS și cei de la Platforma DA și categoric resping posibilitatea unor discuții cu grupul PRO MOLDOVA și fracțiunea Partidului "ȘOR".

"E important ce viziuni are fiecare partid la aceste subiecte și să ne unim eforturile în acțiuni comune. Acest dialog comun ar fi un semnal de normalitate. Politica nu trebuie să fie despre certuri și interminabile acuzații reciproce, politica trebuie să fie pentru cei care te-au adus la Parlament."

Șeful fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță, a scris pe pagina sa de Facebook că PSRM este de acord cu propunerea PDM. El a mai subliniat că anterior, președintele țării, Igor Dodon, a încurajat un astfel de dialog, iar fracțiunea parlamentară a socialiștilor este deschisă discuțiilor cu forțele sănătoase din Legislativ. Potrivit lui, PSRM se declară deschis unei comunicări constructive cu orice forță politică sănătoasă, care vine cu propuneri constructive, însă exclud orice dialog cu partidele oligarhice. Șeful fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, spune că și PAS a lansat recent o astfel de invitație la dialog, prin urmare, vor merge la discuții cu PDM, PSRM și Platforma DA.

"Am chemat și noi, la rândul nostru, să convocăm ședința extraordinară a Parlamentului, să discutăm pe platforma parlamentară, inclusiv, problema secetei și să revină Parlamentul cât mai repede."

Iar președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, spune că subiectele trebuie să fie prioritizate, cea mai gravă fiind situația din agricultură. Mai mult, acesta a declarat că a convenit deja cu deputații PDM și PAS să se întâlnească mâine la Parlament pentru a conveni asupra formatului acestor discuții.

"Noi suntem gata să discutăm subiectul agriculturii cu toți deputații. Prefer să abordăm subiectele după gradul de urgență, acum agricultorii cer convocarea ședinței, rezolvarea problemelor. Noi putem să pierdem ramură în mai multe raioane."

Într-un comunicat de presă, deputații PRO MOLDOVA au criticat faptul că Pavel Filip refuză să discute cu jumătate dintre deputați, alături de care a fost ales în Parlament. Potrivit lor, Filip încearcă să pună într-o oală clasa politică, iar prin ieșirea sa publică pe care o califică drept una cinică, liderul PDM ar încerca să se desolidarizeze și să-și decline responsabilitatea pentru actul guvernării.


© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.