Menu
Embed:

Guvernul de la Beirut a demisionat în urma protestelor masive declanșate de deflagrațiile catastrofale soldate cu sute de morți și mii de răniți

Guvernul din Liban demisionează. Anunțul a fost făcut de către ministrul libanez al Sănătății, Hamad Hasan, în urma ședinței cabinetului de miniștri. Se întâmplă după ce trei miniștri și-au depus mandatele pe fonul protestelor de la Beirut, declanșate în urma dublelor explozii de săptămâna trecută, soldate cu 220 de morți și aproape șase mii de răniți. Primii doi demnitari care au renunțat la funcții sunt ministrul Mediului și cel al Informației. Aceeași decizie a fost anunțată, astăzi, și de ministrul Justiției. Toți trei susțin că nu se mai pot afla la guvernare atâta timp cât nevoile cetățenilor sunt ignorate.


Potrivit reprezentanților Crucii Roșii din Liban, după protestele din weekendul trecut, cel puțin 65 de oameni au fost transportați la spital cu diverse răni, în timp ce alți 185 au primit îngrijiri medicale direct în stradă. În același timp, Comisia Europeană a anunțat că va oferi Libanului un ajutor de 63 de milioane de euro. Banii vor ajunge la libanezi prin intermediul agențiilor ONU, a organizațiilor non-guvernamentale. Oficialii de la Beirut au estimat că daunele economice, provocate de deflagrațiile din port, se ridică la 13 miliarde de dolari.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.