Menu
Embed:

Șeful Regiei "Autosalubritate" din Capitală a fost demis din funcție la inițiativa primarului general

Șeful Regiei "Autosalubritate", Eugeniu Axentiev, a fost demis din funcție de către consilierii municipali, la inițiativa primarului general Ion Ceban. În cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, edilul a cerut demiterea funcționarului pe motiv că în urma unei anchete interne au fost constatate mai multe nereguli în activitatea acestuia. De cealaltă parte, Eugeniu Axentiev neagă acuzațiile și susține că a fost demis ilegal.

Primarul Ion Ceban afirmă că Eugeniu Axentiev își atribuia prime ilegale și că doar anul trecut, acesta a ridicat un salariu de aproape 750 de mii de lei. Edilul a mai menționat că Axentiev a dat dovadă de neglijență în serviciu și nu a gestionat corect situația de la poligonul de deșeuri menajere de la Țînțăreni. Din această cauză, au fost necesare cheltuieli suplimentare pentru stingerea incediului izbucnit acolo luna trecută.

”Grupul de lucru cu privire la ceea ce am avut la Țînțăreni a constatat neglijență, neprofesionalism și a recomandat demisia domnului Axentiev.”

Decizia de a-l elibera din funcție a fost luată cu votul a 24 de consilieri municipali. Luni, Eugeniu Axentiev i-a expediat o adresare președintelui Igor Dodon, în care a scris că MAI, IGSU și Primăria municipiului Chișinău au declanșat o campanie de dezinformare privind incendiul de la poligonul de la Țînțăreni. Potrivit lui Axentiev, incendiul a fost provocat intenționat, iar declarațiile primarului Ion Ceban nu corespund adevărului. Contactat telefonic, fostul șef al Regiei Autosalubritate susține că în cadrul ședinței de astăzi a CMC au fost prezentate rapoarte false, ce au indus în eroare consilierii municipali. Acesta a mai spus că nu este de acord cu demiterea sa.

”Eu socot că este ilegală dintr-un simplu fapt că n-am fost chemat să fiu audiat, să pot să-mi expun poziția, dezacordul. Eu am dreptul, eu sunt vizat direct. Eu de funcție nu mă țin.”

Eugeniu Axentiev a fost suspendat din funcție în data de 8 august, prin ordinul primarului general Ion Ceban. Totodată, conform deciziei CMC, în perioada următoare, municipalitatea urmează să anunțe concurs pentru funcția de director al Regiei "Autosalubritate". Deocamdată, în funcția de director interimar a fost ales Dumitru Vulpe, care a asigurat până acum funcția de vicedirector al instituției.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.