Menu
Embed:

De luni, autoritățile au permis ca bazinele și piscinele din țară să-și reia activitatea, dar cu reguli stricte

O ultimă șansă de resuscitare a afacerilor pentru patronii de piscine publice și private. De luni, autoritățile au permis ca bazinele și piscinele din țară să-și reia activitatea, dar cu reguli stricte atât pentru cei dornici de distracție, cât și pentru  administratori. Ultimii spun că se mulțumesc cu orice condiții, întrucât au la dispoziție puțin timp până la încheierea sezonului estival.

De două zile, piscinele din țară s-au redeschis din nou pentru doritorii de bălăceală. Administratorii însă vor trebui să respecte mai multe reguli, impuse de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, inclusiv să reducă numărul activităților distractive. Chiar și așa, clienții sunt gata să respecte toate condițiile impuse de către patronii zonelor de agrement.

"Suntem bucuroși nespus că ne-am deschis iarăși, lucrăm tot așa ca înainte numai că cu unele noi recomandări și cu un număr mai mic de vizitatori".

"Da am scris o declarație pe propria răspundere și am scris că nu am fost nicăieri plecați și tot asta. Da, șezlongurile sunt foarte aranjate, este distanță, noi le-am unit că suntem împreună"

Adrian Focșa este proprietarul unei zone de agrement din apropierea Chișinăului. El spune că a fost nevoit să renunțe la programul obișnuit de lucru de până la pandemie, pentru a le oferi oamenilor siguranță sanitară.

"Distanță socială, dezinfectanți, distanța socială la bazin, șezlongurile se respectă distanță, numărul ne-a fost limitat la 50%."

Și administratorul unuia dintre cele mai mari aqua parcuri din țară spune că a fost nevoit să sisteze activitatea toboganelor, pentru a evita îmbulzeală, dar și a reduce riscurile de infectare cu noul tip de coronavirus. Din acest motiv, acum, jumătate din teritoriul de câteva hectare a zonei de agrement este pustiu.

"Da, la fiecare bazin la noi sunt câte 9 persoane care se uită cum se odihnesc oaspeții noștri și totodată le reamintesc despre importanța respectării distanței sociale atât pe plajă la șezlong, cât și în apă"

A fost restricționat și accesul la vestiarele piscinelor, unde nu pot intra mai mult de 10 persoane chiar dacă capacitatea este de 20 de oameni. În această vară, piscinile au fost deschise abia în luna iulie, dar peste două săptămâni, administratorii au fost obligați să le închidă, conform unei decizii luate de autorități.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.